Haberler

Mesleki Eğitim Çalışmaları Serisinin İkincisi Tamamlandı!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim Çalışmaları” dersi kapsamında gerçekleşmiş olan seminerler serisinin ikincisi “Mesleğe Atılan İlk Adımlar-2”, okulumuzun eski mezunları Çağatay Kurt ve Muhammed Esad Yıldırım’ın katılımlarıyla 22 Mart 2021 tarihinde online platformda gerçekleşti.

Hem Mimarlık Bölümü hem de fakülte birincisi üniversite mezunumuz olan Çağatay Kurt, lisans eğitimi ve çalışma hayatı boyunca karşılaştığı durumları, yaşadığı deneyimleri ve edindiği tecrübeleri bizlerle paylaşarak, öğrencilerimize faydalı ve oldukça yol gösterici yönlendirmelerde bulundu. Lisans eğitimi boyunca yapmış olduğu projelerinden hazırlamış olduğu sunumunda, insan-doğa-yapı ilişkisi çerçevesinde mimari proje tasarım kararlarını nasıl aldığına, tasarımlarında bağlam ve yapı ilişkileri üzerine nasıl düşündüğüne, strüktür, malzeme ve teknolojiyi tasarımlarında nasıl birleştirdiğine değindi. Biyomimetik tasarım yaklaşımlarına olan ilgisi ile araştırdığı, üzerine düşündüğü ve ürettiği parametrik tasarımlarında kullandığı mimarlık programlarından bahsetti. Meslek hayatına girip çalışmaya başladığı süreç içerisinde ekip çalışması, kolektif üretim ve tartışma ortamlarının tasarım kararlarını alma aşamasındaki öneminin altını çizdi.

Üniversitemiz Mimarlık Bölümü eski mezunumuz olan Muhammed Esad Yıldırım ise, lisans eğitimi boyunca karşılaştığı ve mezun olduktan sonra mimarlık mesleğinde kazandığı tecrübelerini mimarlık bölümü öğrencilerimiz detaylı bir şekilde paylaştı. Eğitimi boyunca ilgi alanlarından, çalışma ortamından, bölüm derslerinden bahsederek öğrencilerimize çeşitli tavsiyelerde bulunarak, onların sorularını cevapladı. Bir mimarın sahip olması gereken özelliklerin neler olması gerektiği, bir mimar kendini nasıl daha donanımlı bir bireye dönüştürebileceği ve hem eğitim hem de meslek hayatı boyunca karşılaşılan sorunlar ve zorluklar karşısında nasıl dik durulabileceği konusunda kendi deneyim ve bilgi birikiminden faydalanarak yol gösterici önerilerde bulundu.

Mimar olmanın ve mimarlık mesleğinin önemini vurgulayan Mimarlık Bölümü iki mezunumuz Çağatay Kurt’a ve Muhammed Esad Yıldırım’a “Mesleki Eğitim Çalışmaları” serisinin ikincisine olan katkılarından dolayı Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak çok teşekkür ederiz.

 

DİĞER Haberler

22 Nisan 2025
Mimari Proje 2 Dersi Kapsamında Karaköy Alan Gezisi Gerçekleşti! 9 Nisan 2025
WEFA 20. Yıl Mimari Eserler için Giriş Kapısı Tasarım Yarışması’nda Öğrencilerimiz Ödül Aldı! 30 Aralık 2024
Öğr. Gör. Nur Sümeyye Yalçın Koçak’ın Makalesi Yayınlandı! 25 Aralık 2024
Mimarlık Bölümü Öğrencilerimiz Allianz Teknik Deprem & Yangın Test ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti! 23 Aralık 2024
Mimarlık Bölümü Sergisi Açıldı! 16 Aralık 2024
Öğr. Gör. Nur Sümeyye Yalçın Koçak’ın makalesi yayınlandı! 6 Aralık 2024
Alçı ve Alçı Plaka Sistemleri – Ebru Sanatına Ultralight Yansımalar etkinliği gerçekleşti! 25 Kasım 2024
Ulusal Öğrenci 2025 Ajandası Kapak Tasarımı yarışmasında öğrencilerimiz ödül aldı! 7 Kasım 2024
Koruma ve Restorasyon Yüksek Lisans Programı Modern Mimarlık Mirasının Korunması sergisinin üçüncüsünü açtı ! 24 Ekim 2024
Proje Yönetimi ve Meslek Uygulamaları Dersi Kapsamında Teknik Gezi Gerçekleşti!