ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
2023-2024 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ortalama Yükseltme Sınavı

Ortalama Yükseltme Sınavları 15 – 16 Şubat 2024 tarihlerinde yapılacaktır, Sınava girecek öğrencilerin  en geç 14 Şubat 2024 Çarşamba gününe kadar, aşağıda belirtilen sınav ücreti ödeme dekontu ve imzalı başvuru dilekçelerini https://cozummerkezi.ticaret.edu.tr/ linkinden bağlı bulundukları fakülte öğrenci işlerini seçerek ticket göndermeleri gerekmektedir.

Ortalama Yükseltme Sınavı Başvuru Dilekçesi için linke tıklayınız.

Ön lisans ve Lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinin 29. maddesine göre, Ortalama Yükseltme Sınavları;

  • Son sınıf öğrencileri maddenin 2. fıkrası kapsamındaki şartlara bağlı olarak, mezuniyet için gereken bütün derslerden başarılı olmak kaydı ile ortalama yükseltme sınavlarına girebilirler.

35.madde 2.fıkrası;

“Mezuniyet için tüm zorunlu ve seçmeli dersleri, uygulama ve stajları, alması gereken kredi yükünü başarı ile ve en az 2,00 GNO ile tamamlayan öğrenciler devam ettikleri programa göre fakülte lisans diploması, yüksekokul lisans diploması veya meslek yüksekokulu ön lisans diploması almaya hak kazanırlar. Mezuniyet için gereken bütün derslerden başarılı olan ancak 2,00 GNO’ya ulaşamayan son sınıf öğrencileri istedikleri derslerin ortalama yükseltme sınavına en son aldıkları not geçerli olmak ve sınav ücreti ödemek üzere girebilirler.”

  • 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başından itibaren; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince üniversiteye yerleştirilerek kayıt olan öğrenciler ile birinci sınıfta öğrenim gören tüm öğrenciler derslerden devam şartını yerine getirmiş olmak kaydıyla eğitim öğretim süresince bir üst sınıfa geçmek için maddenin 2. fıkrasında yer alan genel not ortalaması (GNO) şartını yerine getirmek amacıyla istedikleri derslerden ortalama yükseltme sınavlarına girebilirler. Bu durumda ayrıca ücret ödenmez.

31.madde 2.fıkrası;

Dördüncü yarıyıl sonundan itibaren GNO’su 2.00 veya daha fazla olan öğrenciler başarılı, 2.00’dan az olan öğrenciler sınamalı statüde sayılır. Sınamalı statüde sayılan öğrenciler, GNO’ları 2.00 ve üzerine çıktığı yarıyıl sonuna kadar gözetim listesine alınırlar.

Ödeme Bilgileri

Lisans ders başına sınav ücreti 2000 TL (KDV dahil)

VAKIFBANK MERCAN ŞUBESİ ŞUBE KODU : 110
HESAP NO : TR 09 0001 5001 5800 7290 5199 74
HESAP ADI : İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Not: Dekontta öğrencinin T.C kimlik numarası, adı ve soyadı mutlaka belirtilmelidir.

Sınavlarda başarı dileklerimizle,

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı