İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ İngilizce Destekli
Depremle Yaşamak
Konu: Son günlerde ülkemiz sık sık depremi tecrübe ediyor, hepimiz deprem kelimesini duyduğumuzda bir korku ve kaygı yaşıyoruz. Peki depremden nasıl korunabiliriz ve depremle nasıl yaşayabiliriz?
Yer: Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu
Zaman: 11 Ekim 2019 / 11:00
Depremin sıklıkla tecrübe edildiği ülkemizde, özellikle İstanbul’da ve son dönemde çoğumuz deprem kelimesini duyduğumuzda bile korku ve kaygı yaşayabiliyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji bölümü olarak, bu korku ve kaygıyla baş edebilmek için deprem olmadan önlem almanın ve riskleri azaltmanın önemli olduğunu, deprem anı ve deprem sonrası için hazırlıklı olmak gerektiğini ve bunun için de deprem farkındalığı ve duyarlılığının arttırılması gerektiğini düşünüyoruz.
1999 Depremi ardından uzun süre Düzce’de görev yapmış, Türk Kızılayı ve T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte Sri Lanka, Pakistan ve Suriye gibi ülkelerdeki deprem, sel, tsunami gibi acil durum ve afet çalışmalarının yanısıra Van ve Simav depremleri’nde de görev almış olan Uzman Psikolog Yeşim Ünal ile Japonya, Van, Pakistan, Nepal, Simav’da meydana gelen depremlerin yanısıra Edirne seli, patlamalar, Suriye sağlık operasyonları gibi birçok acil durum ve afet görevinde yer almış olan, Türkiye Dağcılık Federasyonu (Arama Kurtarma İhtisas Kurulu) yönetim kurulu üyesi ve İstanbul Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Birim Sorumlusu Selim Altınarık’ın konuşmacı olarak katılacağı Depremle Yaşamak etkinliğinde temel afet ve güvenli yaşam bilinci üzerinde durulacaktır.
Yeşim Ünal
Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur ve uzmanlık alanı afet psikolojisidir. 1999 Depremi’nin ardından uzun süre Düzce’de görev yapmıştır. Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte Sri Lanka, Pakistan ve Suriye gibi ülkelerdeki deprem, sel, tsunami gibi acil durum ve afet çalışmalarının yanı sıra Van ve Simav depremleri’nde de görev alan Uzman Psikolog Yeşim Ünal halen İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde temel afet bilinci, afet ve travma psikolojisi üzerine dersler vermektedir. Temel afet bilinci ve güvenli yaşam bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarda da aktif yer almaktadır.
Selim Altınarık
İstanbul UMKE (Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Birim sorumlusudur. Bezmialem Üniversitesi Afet Yönetimi Yüksek lisans Programı’na devam etmektedir. Meslek hayatı boyunca Japonya, Van, Pakistan, Nepal, Simav’da meydana gelen depremlerin yanı sıra Edirne seli, patlamalar, Suriye sağlık operasyonları gibi birçok acil durum ve afet görevinde yer almıştır. Türkiye Dağcılık Federasyonu (Arama Kurtarma İhtisas Kurulu) yönetim kurulu üyesidir. Temel medikal kurtarma ve güvenli yaşam bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarda da aktif yer almaktadır.