Düşünce ve Proje Üretim Akademisi
Hakkımızda
 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNCE VE PROJE ÜRETİM AKADEMİSİ (DÜPA)

“G20 2015” dönem başkanlığını 1 Aralık 2014 itibariyle Türkiye devralmıştır. Devletlerarası ekonomik iş birliğinin en önemli forumu olan G20, Asya finansal krizinin hemen sonrasında yedi gelişmiş ülkenin finans bakanlarının kararıyla 26 Eylül 1999 tarihinde kurulmuştur. İlk toplantısını 19 ülke ve ilaveten AB ülkelerinin finans bakanları/merkez bankası başkanlarının katılımıyla, 15-16 Aralık 1999 tarihinde Berlin’de gerçekleştirmiştir. 2000’lerin başında katılımların bakanlık seviyesinde tutulduğu G20 toplantıları, 2008 sonrasında Washington/ ABD’de liderlerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 2008’den bu yana, yıl içinde düzenlenen çalışma grubu ve bakanlar seviyesinde gerçekleştirilen toplantıların yanı sıra, G20 toplantıları ülke liderleri seviyesinde yapılmaktadır.

G20 tarafından oluşturulan Düşünce 20 (T20) grubu ilk toplantısını 15 ülkenin düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle Meksika’nın G20 dönem başkanlığında gerçekleştirmiştir. Rusya ve Avustralya’nın dönem başkanlıkları döneminde de T20’nin hem üye hem de program sayısında önemli oranda artış kaydedilmiştir.

Türkiye’nin “G20 2015” dönem başkanlığı süresince Düşünce 20 (T20)’nin organizasyon ve koordinasyon görevi Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yürütülecektir. Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan Düşünce ve Proje Üretim Akademisi (DÜPA); TEPAV tarafından oluşturulan “T20 Ulusal Danışma Kurulu“nun üyesidir.

 

Yönetim Kurulu Danışma Kurulu
Prof. Dr. Nazım EKREN (Müdür) Prof. Dr. Nihat ALAYOĞLU
Dr. Mefule FINDIKÇI ERDOĞAN (Müdür Yardımcısı) İsmail ERTÜRK
Prof. Dr. M. Said YAZICIOĞLU (Üye) Atilla KURAMA
Prof. Dr. Elçin AYKAÇ ALP (Üye) Dr. Tevfik BİLGİN
Prof. Dr. İbrahim BAZ (Üye) Başar AY
Prof. Dr. Celalettin AKTAŞ (Üye) Dr. İnanç A. SÖZER
Vehbi KARABIYIK

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Düşünce ve Proje Üretim Akademisi (DÜPA) Çalışma Usul ve Esaslar

Düşünce Ve Proje Üretim Akademisi (DÜPA) kuruluş amacı;

  1. Ekonomi, Ticaret, Siyaset, Sosyal, Finans, Teknik, Hukuk, İletişim, Uluslararası İlişkiler alanlarda, araştırma faaliyetleri yapmak/yaptırmak,  birey şirket kamu ve toplumun yetkinliğini, kalitesini, rekabet gücünü arttıracak, düşünce ve proje üretmek, desteklemek, işbirliği yapmak.
  2. Üniversitenin lisans, lisansüstü programlarındaki, uygulama ve araştırma merkezlerinde görevli akademisyen, öğrenci ve idari personelin bilgi birikimi, tecrübe ve yetki n l iğini değerlendirerek teorik, uygulamalı ve tematik araştırmalar yapmak/yaptırmak, projeler ve raporlar hazırlamak/hazırlatmak, yayınlar yapmak/yaptırmak,  bilimsel çalışmalar ve etkinlikler düzenlemek/düzenletmek, bu tür etkinliklere katılmaktır.
  3. Gerçek ve tüzel kamu ve özel kesim kişilerinin talep ettiği araştırmaları yapmak/yaptırmak, projeleri ve raporları hazırlamak/hazırlatmak, yayınları yapmak/yaptırmak, bilimsel çalışmaları ve etkinlikleri düzenlemek/düzenletmektir.
  4. Yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak araştırmalar yapmak/yaptırmak, projeler ve raporlar hazırlamak/hazırlatmak, yayınlar  yapmak/yaptırmak, bilimsel  çalışmalar ve etkinlikler düzenlemek/düzenletmektir.
  5. Yukarıdaki amaçların gerçekleştirilmesinde, uygulama ve araştırma merkezleri ve enstitülerdeki programlarla işbirliği yapmaktır.

 

HABERLER

FOTOĞRAF GALERİSİ
VİDEO GALERİ
DUYURULAR
31
May
Amerikan Ekonomi Topluluğu (American Economic Association) Dergileri
17
Eyl
Rapor 2
15
Tem
COVID19 Salgın Dönemi Ekonomi Anketi
7
Haz
Rapor 1