Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Görselliğin günümüzde gerçeklik algısının belirlenmesinde hâkim bir rol üstlendiği bilinmektedir. Matbaa ve fotoğraf makinesinin icadıyla başlayan, sinema ve televizyonla devam eden bu süreç internet ve mobil iletişim araçlarıyla birlikte her geçen gün hâkimiyetini pekiştirmekte ve aynı oranda biraz daha karmaşık hale gelmektedir.
Bilgisayarın icadı ile birlikte görsel iletişim tasarımı alanında ikinci bir aşamaya, analog dönemden dijital tasarım dönemine geçilmiştir. Günümüzde iki boyutlu tasarımlardan üç boyutluluğa geçişin örnekleri sergilenmekte, fiziksel gerçeklikle potansiyel gerçeklik arasında ineteraktif ilişkileri mümkün kılan teknolojik gelişmeler tecrübe edilmektedir.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz bütün bu gelişmeleri dikkate alarak, öncelikli olarak yeni estetik tasarım ve içerik üretimi süreçlerine odaklanmakta, özellikle dijital dönemde çeşitlenen görsel ve işitsel ifade biçimlerini kapsayacak biçimde gençlerimizi geleceğe hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz teorik ve uygulamalı derslerden oluşan müfredatıyla çekim aşamasından montaj aşamasına kadar gelişen bütün süreçlerde grafik tasarımı, fotoğraf, video, YZ uygulamaları ve animasyonun efektif entegrasyonunu mümkün kılan imkânlar sunmaktadır. Bölümüzde yer alan gerçek çekim efektlerine imkân tanıyan televizyon ve film stüdyosu, fotoğraf stüdyosu, reji odası, radyo stüdyosu, animasyon stüdyosu ve bilgisayar laboratuvarlarıyla öğrencilerimiz teorik ve pratik derslerde öğrendiklerini uygulama ve kendilerini böylece geleceğe hazırlama imkânı bulmaktadır. Bölümümüz öğrencilerini, yüksek lisans ve doktora programlarına hazırlamanın yanında ayrıca reklamcılık, televizyon, sinema ve sosyal medya mecralarında görsel iletişimin tasarlanmasına katkıda bulunacak sanat yönetmeni, fotoğraf sanatçısı, kameraman, kurgu ve grafik tasarım elemanı, senarist, belgeselci, yönetmen, animatör ve film eleştirmeni gibi meslek dallarında yetiştirmeyi amaçlamaktadır.