İngilizce Hazırlık
İngilizce Hazırlık Programını Tamamlayan Öğrenciler için Yaz Çalışmaları
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ,
Hazırlık programını tamamladınız ya da tamamlamak üzeresiniz. Fakültelerinizde eğitimlerinizde hepinize başarılar dileriz. Önünüzde uzun bir yaz tatili var ve yabancı dilin kullanılmadığında çabuk unutulduğunu ve sürecin ara vermeden devam etmesi gerektiğini unutmayın. Yabancı dilde iyi konuşabilmek ve iyi yazabilmek istiyorsanız, bol bol okuyun. İngilizce alt yazılı filmler, diziler izlemeniz de büyük fayda kazandıracaktır. Sosyal medya kanallarından İngilizce Hazırlık birimimize ait ‘ icu.prep’ adresini takip edebilirsiniz. Fakültelere başladığınızda, bölümleriniz ile ilgili belli terimleri anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Bu konuda sizlere fayda sağlamak adına, her bir fakülte için farklı konu ve makalelerden oluşan bir okuma-çalışma kitapçığı hazırladık. Hazırlanan kitapçıktaki okumaların içeresindeki bazı kelimeler koyu harfle yazılmıştır. Bu kelimeleri özellikle öğrenin. Okuduğunuz her konunun sonunda,
  • Kelimelerin İngilizce Türkçe anlamları ve örnek cümlelerini bir yere not edin. (Cambridge, Longman, Oxford gibi Online sözlükler kullanabilirsiniz.)
  • Anahtar kelimeleri kullanarak okuduğunuz parçayı sözlü ve yazılı bir şekilde özetleyin.
  • Konuyu tam anlamı ile özümseyene kadar bunu yapmaya devam edin.
  • Konu başlıkları ile ilgili videolar izleyebilirsiniz.
  • Tüm bunları yaparak fakültelerinize başlarsanız, uyum süreciniz çok daha kolay olacaktır.
Bildiğiniz üzere üniversitemiz İngilizce Hazırlık Programı Pearson Akreditasyonu’na sahiptir. Pearson Akreditasyonu edinilmesi, programımızın kalite süreçlerinin, bağımsız bir uluslararası kalite ölçütü olan Pearson’ın Edexcel standardını yakalamasını sağlar. Pearson Assured tarafından yürütülen kurumsal akreditasyon sürecini tamamlamış üniversitelerin akredite edilen programlarını başarı ile tamamlamış öğrenciler uluslararası tanınırlığı olan ‘Pearson Assured Akreditasyon Sertifikası’ alabilme hakkına sahiptirler. Bu sertifikayı; Hazırlık programını başarı ile tamamlamış tüm öğrencilerimiz alabilirler. Üniversitemizin web sayfasından Hazırlık Programı bölümünde, bu sertifikayı alabilmek için gerekli olan adımlar yazmaktadır. Linke tıklayarak süreci tamamlayabilirsiniz. Sertifikalarınız İngilizce Hazırlık Program Koordinatörlüğüne ulaşacaktır.
İngilizce Hazırlık Program Koordinatör ve Öğretim Görevlileri olarak hepinize güzel bir yaz tatili diliyoruz. Yolunuz açık olsun…
Yaz okumaları için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

Sevgiler,