İŞLETME FAKÜLTESİ LOJİSTİK YÖNETİMİ
Lojistik Öğrencileri Elma Bahçesi ve Soğuk Hava Deposu Gezdiler

Lojistik bölümü öğrencilerimiz Elma Bahçesi ve Soğuk Hava Deposu gezdiler.Yaş meyve ve sebzelerin üretim, depolama ve taşıma birimlerini yerinde görmek üzere planlanan gezi 3 Kasım 2019 tarihinde alanda önemli işleticilerden birisi olan Bağdan Tarım San. Tic. Ltd. Şti.’ne ait Elma Bahçesi ve Soğuk Hava Deposunu gezdiler.

Bağdan İşletmesinin 2014 yılından beri üretim yapmakta olan tesisi 242 dekar arazi üzerinde 55000 elma ağacı ile sektörde yer almaktadır. Elma çiftliğinde, üretim, toplama, ayrıştırma, paketleme, depolama, soğuk hava deposu ve sevke hazırlama işlemleri yapılmaktadır. Büyüklüklerine, ağırlıklarına göre ayrıştırma yapmaya olanak sağlayan yazılım programı yıkama işleminden sonra tabaklara otomatik alınan elmaların karton kutularda kaliteye göre paketlenmesi sırasında kullanılmaktadır.  Tesis, Kuzuçardağı Köyü, Babaeski-Kırklareli’nde faaliyet göstermektedir.

Bölüm öğretim üyelerimizden Dr. Fatma Serab ONURSAL’a etkinlik organizesi için, öğrencilerimize ise katılım ve ilgilerinden dolayı, tesis yöneticilerine ise desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.