İŞLETME FAKÜLTESİ LOJİSTİK YÖNETİMİ
Öğrencilerimiz Halkalı Lojistik Merkezinde!

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Hocamızın organizesi ile öğrencilerimiz Halkalı Lojistik
Merkezini gezdiler.

Türkiye’nin en büyük lojistik merkezi olma özelliğini taşıyan TCDD Halkalı Lojistik Merkezi Lojistik ve Taşımacılık Bölümü öğrencilerimizi ağırladı.

Fakültede teorik yönden bilgilendirilen öğrencilerimiz, pratiklerin yaşandığı bu tür ortamlarda bulunmaktan oldukça memnun olduklarını belirttiler ve bu tür etkinliklerin daha fazla yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Üniversitemiz, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri ile Lojistiğe Giriş dersi kapsamında dönemin son dersinde Halkalı Lojistik Merkezi teknik gezisi yapıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa ILICALI tarafından organize edilen teknik gezide Halkalı Lojistik Merkezi İşletme Müdürü Sayın Hasan YETİM, öğrencilere lojistik merkezin işleyişini anlattı.

Türkiye’de faal olan 9 lojistik merkezden en etkini olanı ve ülkemizin batıya açılan konumu niteliğindeki Halkalı Lojistik Merkezi, yaklaşık 60 bin m2 alanda hizmet vermektedir. Genellikle, demiryolu ile karayolu intermodal ve kombine taşımacılık yapılmaktadır. Marmaray istasyonuna oldukça yakın bir konumda olan merkez, Marmaray hattının 3. aksının da devreye girmesiyle birlikte yük taşımacılığında gece 12:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında hizmet vermesi planlanmaktadır.

Yapılan teknik gezide öğrenciler bir lojistik merkezde işlemlerin nasıl yönetildiğini, yükleme ve boşaltmanın konteynır vinçlerinin nasıl çalıştığını, dorsenin vagonlara yüklenmesi işlemlerini, konteyner istiflenmesi, kaba elleçlemeyi yerinde izleyerek görmüşlerdir. Gezi boyunca öğrencilerimizin sorularını da cevaplayan Sayın Yetim “Lojistiğin artan önemi ve yeni kuşakların kariyer gelişimi açısından lojistik kariyerini seçmelerinin isabetliliği belirti.”

Bu gibi teknik geziler ile hem öğrencilerin heyecanı üst seviyede tutulmakta, hem de öğrenilenler pratiğinde de görülerek konuya ve mesleğe hakimiyet artmaktadır.

Gezinin düzenlenmesi hususundaki gayretleri nedeniyle Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Hocamızı ve geziye ilgi göstererek katılımda bulunan öğrencilerimizi tebrik ediyor, TCDD Halkalı Lojistik Merkez Müdürü Sayın Hasan Yetim Beye de en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz.