İŞLETME FAKÜLTESİ LOJİSTİK YÖNETİMİ
Türkiye’deki Hava Kargo Potansiyeli Konferansı Üniversitemizde Yapıldı

İşletme Fakültesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü’nün organize ettiği “Türkiye’de Hava Kargo Operasyonları – MNG Airlines” isimli konferans, 26.11.2019 tarihinde üniversitemizin Sütlüce Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa konuşmacı olarak MNG Havayolları Genel Müdürü Ali Sedat Özkazanç ile MNG Havayolları Planlama ve Koordinasyon Başkanı Atilla Arıkan’ın katılmıştır.

Konferansın açılış konuşması Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Fidan tarafından yapıldı. Fidan konuşmasında genel olarak lojistiğin artan önemine dikkat çekerek, lojistik sektörünün önemli bir kariyer alanı olduğunu belirtti.

Etkinlik, MNG Planlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Sayın Atilla Arıkan’ın MNG Havayolları ve faaliyetleriyle ilgili genel bilgiler içeren sunumuyla devam etti.

Son olarak kürsüye MNG Havayolları Genel Müdürü Sayın Ali Sedat Özkazanç çıkarak havayolu kargo taşımacılığı sektörü ve geleceğiyle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Sektörde yaşadığı tecrübelerini de paylaşan Ali Sedat Özkazanç öğrencilere önemli ve faydalı önerilerde bulunarak öğrencilerden gelen soruları samimiyetle yanıtladı.
Özellikle sektörde elde ettiği kıymetli bilgiler ışığında öğrencilere kariyerlerini erken dönemlerden başlayarak oluşturmaları gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’de havayolu ile kargo taşımacılığının önemi ve gelişimi, İstanbul Havalimanının sektör üzerinde oluşturduğu etki ve havayolu taşımacılığının sektörel olarak önümüzdeki yıllarda karşılaşacağı fırsatlara değindi.

Etkinliğe; başta Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü ve Havacılık Yönetimi bölümü öğrencileri olmak üzere büyük ilgi olduğu görüldü.

Konferans konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.