MİMARLIK VE
TASARIM FAKÜLTESİ
Mesleki Seminerler Dizisinin Dördüncüsü Tamamlandı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin dördüncü konuğu olarak Yüksek Mimar Kadir Ekinci katılımlarıyla katkı sağladılar. “Mimari Koruma ve Restorasyon” temalı konuşmaları 13 Nisan 2020 Pazartesi günü online ortamda gerçekleşti.

Yüksek Mimar Kadir Ekinci, koruma düşüncesinin ortaya çıkışından başlayarak koruma teorisi, koruma mevzuatı ve koruma ölçütleri konularında mimarlık bölümü öğrencilerimizi bilgilendirdi. Rölöve, restitüsyon ve restorasyon hakkında detaylı açıklamalarda bulunup proje yapım süreçlerini ve aşamalarını aktardı. Korumanın soyut ve somut kavramlarına, çok disiplinli olmasına, bütüncül yaklaşılmasının önemini vurguladı. Koruma ve restorasyon alanında alan çalışması, proje geliştirme, uygulama, koruma laboratuvarlarında iş imkanları olduğuna değinerek mimar adaylarına gelecekleri hakkında yol gösterici öneriler verdi.