MİMARLIK VE
TASARIM FAKÜLTESİ
Mesleki Seminerler Dizisinin Üçüncüsü Tamamlandı
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin üçüncü konukları olarak bölümümüz eski mezunları olan Aslıhan Yumurtacı, Ayşe Feyza Karakoç, Beyza Özdemir, Emre Daştan, Mehmet Akif Biçer, Taylan Yılmaz, Ömer İncer katkı sağladılar. “Mezunlar Buluşuyor: Mimarlık Mesleğine İlk Adım” temalı konuşmaları 6 Nisan 2020 Pazartesi günü online ortamda gerçekleşti.
Katılımcılarımız mezun olduktan sonra mimarlık mesleğinde kazandıkları tecrübelerini mimarlık bölümü öğrencilerimiz ile paylaştılar. Mezunlarımızın mimarlık mesleğinin farklı alanlarında kendilerine yön çizdikleri ve kendilerini çeşitli şekillerde geliştirdikleri görülmüştür. İçlerinden bazıları kendi ofisini açarak, bazıları yüksek lisans yaparak ve bazıları da mimari yarışma projelerine katılarak kendilerini geliştirmeye devam etmiştir.
Kendi ofisini açıp meslek hayatına devam eden katılımcılarımız karşılaştıkları zorlukları ve kazandıkları deneyimleri aktarıp, yol gösterici önerilerde bulundular. Eğitimine yüksek lisans yaparak devam eden mezunlarımız, yüksek lisans eğitiminin neler kazandırdığını, araştırma konularının neler olduğunu, nelere ilgi duyduklarını ve akademik olarak nasıl ilerlemek istediklerini paylaşarak öğrencilerimize tavsiyeler verdiler. Mimari yarışma projelerine katılım deneyimlerini de bizimle paylaşan katılımcılarımız, tasarım sürecinin kolektif biçimde nasıl üretildiği, sürecin yürütülmesinde karşılaşılan zorlukları ve yaşadıklarını öğrencilerimizle paylaşarak onları bilgilendirdiler.