MİMARLIK VE
TASARIM FAKÜLTESİ
Mesleki Seminerler Dizisinin İkincisi Tamamlandı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinin ikinci konuğu Dr. Andaç Yakut oldu. “Yeşil Binalarda İklimlendirme Elemanları” temalı konuşma Küçükyalı Kampüsü’nde gerçekleşti.

Yeşil binalar kapsamında bir çok deneyimi olan Dr. Andaç Yakut, mimarlık bölümü öğrencileri ile binaların çevre ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin sürdürülebilir çözümler ile en aza indirilmesi konusunda önemli detayları paylaştı. Yeşil bina sertifika sistemleri hakkında genel bilgiler verdi.

Yeşil binalarda enerji verimliliğini arttırabilmek için iklimlendirme sistemlerinin güçlü etkisi olduğunu söyleyen Dr. Andaç Yakut, aynı zamanda iklimlendirme sistem çözümleriyle iç mekan hava kalitesinin kullanıcılar için uygun hale getirilmesi üzerinde de önemli etkisi olduğunun altını çizdi.