İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu, PAYDA+26 Öğrenci Kulüpleri Çalıştayı’nda güçlü bir temsil sergiledi. Katılımcı kulüplerin yaptığı oylama sonucunda topluluk, 2027 yılında düzenlenecek PAYDA+27 organizasyonunun ev sahipliğini üstlendi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu, mimarlık ve yapı alanında faaliyet gösteren öğrenci kulüplerini bir araya getiren PAYDA Öğrenci Kulüpleri Çalıştayı’nda önemli bir başarı elde etti. Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Kulübü bu yıl PAYDA+26’yı ilk kez düzenledi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu da çalıştaya aktif şekilde katıldı. Katılımcı kulüpler etkinlik sonunda oylama yaptı ve topluluk bir sonraki organizasyonun ev sahipliğini kazandı.

PAYDA+26, yapı alanında faaliyet gösteren öğrenci kulüplerini ortak bir platformda buluşturmak amacıyla hayata geçti. Bu yıl organizasyona 16 üniversiteden 16 öğrenci topluluğu katıldı. Etkinlik, bilgi paylaşımını güçlendirmeyi ve ortak üretim kültürünü kalıcı hale getirmeyi hedefledi. Organizatörler, disiplinler arası etkileşimi artırmak için her yıl katılımcı sayısını ve topluluk çeşitliliğini genişletmeyi planlıyor. PAYDA+, her yıl farklı bir üniversite ev sahipliğinde düzenlenerek sürdürülebilir bir etkileşim ağı kurmayı amaçlıyor.

Bu yıl çalıştay “Afet Sonrası Modüler Yaşam” temasıyla gerçekleşti. Katılımcılar disiplinlerarası bir yaklaşımla bir araya geldi ve güncel sorunlara odaklandı. Oturumlarda ekipler, afet sonrası yaşam alanlarının yeniden kurgulanmasına yönelik çözüm önerileri geliştirdi. Katılımcılar ayrıca kolektif üretim süreçlerine aktif katkı sundu ve tasarım odaklı yaklaşımları tartıştı.

Katılımcı kulüpler çalıştayın sonunda oylama yaptı. Bu oylama sonucunda PAYDA+27 organizasyonunun 2027 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmesine karar verdi. Bu sonuç, Mimarlık ve Tasarım Topluluğu’nun etkinlik süresince sergilediği aktif katılımı ve güçlü temsil gücünü açık şekilde ortaya koydu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu, elde ettiği bu başarıyla birlikte PAYDA+27 için hazırlık sürecini başlatmayı planlıyor. Topluluk, 2027’de düzenlenecek organizasyonla öğrenci kulüpleri arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi, üretim odaklı yaklaşımı yaygınlaştırmayı ve disiplinlerarası etkileşimi artırmayı hedefliyor.
Topluluk, başta ev sahibi Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Kulübü olmak üzere organizasyona katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür etti. Ayrıca bir sonraki buluşmada daha geniş katılımlı ve daha etkili bir organizasyon gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
