ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
2023-2024 Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı Kurumlararası ile Yatay Geçiş Kayıtları

2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı ile Kurumlararası Yatay Geçişi Kabul Edilen Öğrencilerin  Kesin Kayıtları

Kesin Kayıt Tarihleri 29 Ocak- 02 Şubat 2024
Kayıt Saatleri 09:00 – 16:00
Kayıt Yeri Sütlüce Yerleşkesi

Ders Kayıtları 12-18 Şubat 2024
Ders Başlangıç Tarihi 19 Şubat 2024

Yatay Geçiş kaydınızı gerçekleştirmek için, kayda gelmeden önce online olarak ön kayıt işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.

ÖN KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

MALİ İŞLER ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ .

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Lise diplomasının aslı ve fotokopisi (Lise diploması aslı Üniversitesinde bulunan öğrencilerin diplomaları, Üniversitemiz tarafından yazışma yapılarak)
  • Üniversitesinden alacağı, öğrencinin kullanımında bulunan kitap, materyal, cihaz vb. taşınır olup olmadığına ilişkin yazı,
  • Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisini yanınızda getirmeniz gereklidir. (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’mız tarafından aslı görülecektir.)
  • Yeni tarihli Öğrenci Belgesi aslı. (Başvuru gününden en fazla 15 gün önceki tarihli)
  • Üniversite Not Durum Belgesi aslı (Transkript),
  • Daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmadığını gösteren
  • Disiplin cezası almadığına ilişkin belgenin aslı
  • YKS bütün puan türlerini ve puanları gösteren YKS sonuç belgesi/DGS ile yerleşenler için DGS sonuç belgesi,
  • YKS yerleştirme sonuç belgesi,
  • Son altı ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 3 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf (arkasında ad, soy ad yazılmalıdır)
  • %100 İngilizce veya %30 İngilizce destekli programlara kayıt için dil sınavı sınav sonuç

• Öğrenim Dili İngilizce olan programlarda Hazırlık zorunludur. Hazırlık sınıfından muaf olmak için aşağıdaki sınavlardan geçerli notları almanız gerekmektedir.

Geçerli İngilizce dil sınavları:

TOEFL IBT=72 geçerlilik süresi 2 yıl, YDS=60 geçerlilik süresi 5 yıl FCE=C süresiz,

PTE Akademik=55 geçerlilik süresi 2 yıl

• Sadece Havacılık Programına kayıt yaptıracak öğrenciler;

Adli sicil kaydı olmadığını gösteren belge

Tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları görevi yapmaya engel olabilecek (görme, duyma, vb) sağlık sorunu olmadığına dair sağlık raporu ile birlikte Sütlüce Yerleşkesinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yüz yüze kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Fakülteniz tarafından belirlenen intibak kararınıza göre, 09-12 Şubat 2024 tarihleri arasında, Öğrenci Bilgi Sisteminiz üzerinden ders seçimlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.