PÖÇ1 Medya ve İletişim alanına ilişkin temel kavramları, iletişim modellerini ve temel eleştirel kuramları bilir.
PÖÇ2 İletişimin ve kitle iletişim araçlarının tarihsel gelişimini bilir.
PÖÇ3 Medya endüstrilerini, medya metinlerini ve izleyicilerini biçimlendiren toplumsal, hukuki, ekonomik ve siyasal bağlamları ve yapıları bilir.
PÖÇ4 İletişim alanında kullanılan araştırma yöntemlerinin kullanım alanlarını, süreçlerini, temel kavramlarını bilir ve disiplinlerarası bilimsel çalışmalar üretebilecek donanıma sahiptir.
PÖÇ5 İletişim alanında teknolojik gelişmelerle birlikte değişen iş koşullarından, modellerinden ve sektördeki iş sağlığı ve güvenliği konularından haberdardır.
PÖÇ6 Medyanın ve iletişimin toplumsal, ekonomik ve tarihsel rolünü çözümleme becerisine sahiptir.
PÖÇ7 En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı olarak etkin iletişim kurma becerisine sahiptir.
PÖÇ8 Medya ve iletişim alanına özgü güncel ve etik sorunları tanımlama, değerlendirme eleştirme ve çözüm önerileri geliştirme becerisine sahiptir.
PÖÇ9 Uyumlu ve verimli bir ekip çalışması içinde, iletişim ortamlarına uygun içerik oluşturma ve yayınlama becerisine sahiptir.
PÖÇ10 Ulusal ve uluslararası gündemi takip ederek; medyada yer alan içerikleri eleştirel bir bakışla değerlendirme ve akademik düzeyde çözüm üretme yetkinliğine sahiptir.
PÖÇ11 İletişim etiği ve medya okuryazarlığı ilkelerine bağlı olarak, yazılı, görsel ve işitsel ortamlardaki iletilere ulaşma, bunları çözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneğine sahiptir.
PÖÇ12 Sürekli gelişen medya ve iletişim teknolojilerini ve programlarını etkin bir şekilde kullanma yetkinliğine sahiptir.