İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ İngilizce Destekli
Mezun Öğrencimiz Yunus Emre Baran’ın Bölümümüzle İlgili Yorumu
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde beş yıl boyunca aldığım eğitim, hem akademik hem de sosyal açıdan kendimi geliştirme fırsatı sağladı. Hazırlık sınıfında aldığımız İngilizce eğitim, yabancı dil becerilerimi geliştirmeme ve bölümle ilgili yabancı literatüre hakim olmama olanak tanıdı. Bu nedenle, psikoloji bölümünü İngilizce olarak okumanın avantajlarını her zaman gördüm. Psikoloji alanında uzmanlaşmış hocalarımızla gerçekleştirdiğimiz bilimsel araştırmalar, vizyonumu genişleterek daha büyük bir motivasyonla okumama katkı sağladı. Avrupa’daki üniversitelerle yapılan anlaşmalar sayesinde Çekya’daki Palacký Üniversitesi’nde 2 dönem eğitim alma şansı elde ettim. Ayrıca, Erasmus stajı kapsamında 3 ay boyunca yurt dışında bulundum. Hocalarımızın desteği ve aldığımız bilimsel ve akademik temellere dayalı eğitimle psikoloji alanında yüksek lisans eğitimi için dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul aldım. Öğrenci kulüpleri ve sosyal etkinlikler aracılığıyla girişimcilik, sanat (tiyatro) ve çeşitli alanlarda kendimi geliştirme fırsatı buldum.