İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ İngilizce Destekli
Mezun Öğrencimiz Edanur Haskaya’nın Bölümümüzle İlgili Yorumu

2023 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden psikoloji lisansıyla mezun oldum. Okulun sunduğu imkanlar, tercihlerimde ilk sırayı almasına önemli ölçüde katkı sağladı. İTO’ya bağlı olması, burs ve staj imkanlarıyla iş dünyasına adım atarken güçlü bir referans elde etmemizi sağladı. Psikoloji bölümü, insan davranışlarını, duyguları ve zihinsel süreçleri bilimsel bir bakış açısıyla incelediği için güncel gelişmelere göre eğitim almak önemlidir. Okulumuzdaki akademisyenlerin, hem psikoloji alanında hem de diğer alanlarda yürüttükleri çalışmalar ve derslerdeki yaklaşımları, öğrencileri güncel konularla destekleyerek akademik doyum sağlamamıza katkıda bulunuyor. Ayrıca, akademisyenlerimizle mesleki ve sosyal etkileşim içinde olmak lisans hayatını daha da zenginleştiriyor. Psikoloji bölümü öğrencileri, mezun olmadan önce iki zorunlu staj yapmak zorundadır. İlk staj, gelişim psikolojisi alanında anaokullarında gerçekleştirilirken, ikinci staj klinik veya endüstri ve örgüt alanlarında tamamlanır. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin klinik stajında Bakırköy, Erenköy ve Çam Sakura Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanelerinde staj yapabilme imkanı, büyük bir avantajdır. Üniversite, öğrenci gelişimine katkı sağlayacak çift anadal ve yan dal imkanları da sunmaktadır. Ben de psikoloji bölümündeki başarı bursum ile İktisat (İngilizce) bölümünde çift anadal programına devam etmekteyim. Okul içinde öğrenci asistanı olarak çalışma fırsatı sunulmasıyla birlikte akademisyenlikle ilgili bilgilerimi artırırken, hocalarımızla etkileşimde bulunarak kariyer planımı şekillendiriyorum. Üniversite sürecim boyunca Ticaret Psikoloji ve Ticaret Tiyatro kulüplerinde yönetim kurulunda yer aldım. Bu kulüplerdeki iletişim, ekip çalışması ve üretkenlik deneyimlerinin staj ve meslek hayatında bana büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Üniversiteye başlayacak olan öğrencilere, akademik ve sosyal hayatlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini öneririm. Ben tercihlerimden memnunum, umarım sizler de tercihlerinizden mutlu olursunuz.