- İngilizce Hazırlık Programı’nın tüm detaylarını nasıl öğrenebilirim?
İngilizce Hazırlık Programı ile alakalı merak ettiğiniz tüm konular için linke tıklayarak sizler için hazırlanan Öğrenci El Kitabımızı inceleyiniz.
- İngilizce Hazırlık Programı kaç kurdan oluşur?
İngilizce Dil Hazırlık Programı toplam dört kurdan oluşur: Öğrenciler akademik yılın başında Yerleştirme (Seviye Belirleme) Sınavı’nın sonuçlarına göre dört düzeyden birine yerleştirilirler. İngilizce Hazırlık Programı’nı tamamlamak ve lisans programına başlayabilmek için öğrencinin 4. Düzeyi başarıyla bitirmesi ya da yeterlilik sınavını geçmesi gerekmektedir. İngilizce Hazırlık Programı tarafından hazırlanan İngilizce Yeterlilik sınavını geçen ya da YÖK’ün kabul etmiş olduğu uluslararası geçerliliği olan sınav sonuçlarını bize ileten öğrencilerimiz Hazırlıktan muaf olmaktadır. Kurlar ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir;
A1+ A2 / 16 HAFTA Genel + Genel Akademik İngilizce
A2 / 8 HAFTA / Genel + Genel Akademik İngilizce
B1 / 8 HAFTA / Akademik İngilizce
B2 / 8 HAFTA / Akademik İngilizce + ESP Mesleki
- İngilizce Hazırlık Programından Muaf olmak için (Hazırlık Okumadan Fakülteye geçebilmek için) ne yapmak gerekir?
- TOEFL IBT sınavından minimum 72 puan almak (Geçerlilik Süresi; 2 Yıl)
- YDS sınavından minimum 60 puan almak (Geçerlilik Süresi; 5 Yıl)
- PTE ACADEMIC sınavından minimum 55 puan almak (Geçerlilik Süresi; 2 Yıl)
- FCE sınavından minimum C almak ((Geçerlilik Süresi; Süresiz)
- İngilizce Yeterlilik (Proficiency) sınavından 65 ve üstü not almak. Yeterlilik sınavı yılda 3 kere yapılır. Sene Başında, Dönem ortasında ve 2nci dönem sonunda. Yeterlilik sınavının mazereti yoktur.
- Başka bir Üniversitede İngilizce Hazırlık Eğitimi almış, üzerinden 3 yıl geçmemiş ve B2 seviyesinde Başarılı olarak ( 65 ve üzeri puan) Hazırlık programından mezun olmuş olan öğrencilerimiz, belgelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve İngilizce Hazırlık Koordinatörlüğü’ne bildirerek belgenin geçerliliği konusunda bilgi alabilirler.
- İngilizce Hazırlık Programı Yeterlilik (Proficiency) Sınav Örneğine Nereden Ulaşabilirim?
Sınav örneği için lütfen linke tıklayınız.
https://ticaret.edu.tr/ingilizce-hazirlik/yeterlilik-ve-yerlestirme-sinavlari/
- Eğitim sürecinde kullanılan LMS ve ÖBS sisteminde bir sorun yaşamam halinde çözüm için ne yapmalıyım?
Üniversitemizin kullandığı bilişim sistemleriyle alakalı (ÖBS, LMS vb.) herhangi bir sorun yaşamanız halinde üniversitemizin web sayfasında bulunan “BİM Destek” bölümünden yaşadığınız sorunla ilgili olarak yeni destek talebi oluşturabilirsiniz. Üniversitemizin IT departmanı tarafından sorununuz en kısa sürede çözülecektir.
- Sınav sonuçlarına itiraz süresi kaç gündür?
Sınav sonuçlarına itiraz için, sonuçların ilanından itibaren 3 iş günü içinde cozummerkezi.ticaret.edu.tr adresinden ticket açmanız gerekmektedir.
- Mazeret Sınavları kimler için yapılır?
Mazeret sınavları, haklı ve geçerli mazeretleri olan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sebebi kabul edilen öğrenciler, İngilizce Hazırlık Programı Koordinatörlüğü’nün belirlemiş olduğu tarihte Mazeret sınavına girmeye hak kazanır.
- Burs, Burs kesilme, Ödeme ve Borç bilgilerini nereden öğrenebilirim?
Burs ve Burs kesilme durumunuz için ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ile, Ödeme ve borç bilgileriniz için MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI ile görüşmeniz gerekmektedir.
- Kayıt sildirme nasıl yapılır?
Üniversitemizden ayrılmak isteyen öğrencilerin, İngilizce Hazırlık Programı ile değil ilgili fakülte sekreterliği ile görüşerek, kayıt sildirme başvuru formu, sebebine ait belgeler ve kimlik fotokopisi ile kayıtlı olduğu FAKÜLTEYE başvurmaları gerekmektedir. Başvurusu kabul edilen öğrenci Dekanlık tarafından öğrenci işleri daire başkanlığına bildirilir. Kayıt silme işlemi ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından yapılır.
- Kayıt dondurma işlemi ne zaman yapılabilir?
Kayıt dondurma işlemi 1. ve 2. Dönem başlangıcında yapılabilir. Dönem ortasında kayıt dondurma işlemi yapılamaz.
- Kayıt dondurma nasıl yapılır?
Kayıt dondurmak isteyen öğrenciler ilgili dönem başlangıcında Fakülte Sekreterliğine, kayıt dondurma başvuru formu, kayıt dondurma sebebine ait belgeler ve kimlik fotokopisi ile başvurmaları gerekmektedir. Dilekçe ilgili Yönetim kurulunca incelenerek karara bağlanır. Başvurusu kabul edilen öğrenci Dekanlık tarafından öğrenci işleri daire başkanlığına bildirilir. Kayıt dondurma işlemi ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI tarafından yapılır. Tek bir başvuru ile en fazla iki yarıyıl kayıt dondurulabilir. Kayıt dondurulan dönem için ücret ödenmez.
- Yaz Okulunda kaç kur eğitimi alabilirim?
Yaz okulunda 1 kur eğitimi alınabilir. Yaz okulu sadece B1 ve B2 kurunda kalan öğrencilerimiz için açılır ve toplam 1 kur eğitimi 7 haftadan oluşur. Yaz okulu ücretleri Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından belirlenir.
- İngilizce Hazırlık Programını bitirdiğime dair belgeyi nasıl alabilirim?
Belgenizi almak için lütfen cozummerkezi.ticaret.edu.tr adresinden hazırlık Programını seçerek başvuruda bulunun.
- Pearson Assured Sertifikasını kimler nasıl alabilir?
- İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı, dünyanın en saygın kalite akreditasyon kurumlarından biri olan İngiliz ‘Pearson Assured’ Uluslararası Kalite Akreditasyonuna sahiptir ve İngilizce Hazırlık Programını başarıyla bitiren tüm öğrenciler ‘Pearson Assured’ sertifikası almaya hak kazanırlar.
- Başvurunuzdan belirli bir süre sonrasında belgeniz İngilizce Hazırlık Programı’na teslim edilir. Belgeniz bizlere ulaştığı zaman SMS ile bilgilendirilirsiniz. SMS gelmez ise ticaret.edu.tr ye girerek ticket açarak belgenizin durumunu öğrenebilirsiniz.