İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTATİSTİK
İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü ile Toplantısı Gerçekleştirdi

İstanbul Ticaret Üniversitesi İstatistik Bölümü ve İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, İşbirliği İçin Tanışma Toplantısı Gerçekleştirdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İstatistik Bölümü ve İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, 9 Mart 2023’te bir araya geldi. Toplantıda, iki kurum arasında stratejik iş birliği için adımlar atıldı. Toplantıya bölüm hocalarından Prof. Dr. Münevver TURANLI, Prof. Dr. Ünal Halit ÖZDEN, Doç. Dr. Seda BAĞDATLI KALKAN, Arş. Gör. Kubilay Erişlik ve Arş. Gör. Deniz Gerçeker katılım gösterdi. Ek olarak İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü Müdürü Dr. Ufuk ÖZDEN, İstatistik Birim Yöneticisi Tolga YILDIRIM, İstanbul Araştırmaları Birim Yöneticisi Dr. Sercan KARADOĞAN ve Paydaş İlişkileri Birim Yöneticisi Hilal GÜZEL katılım gösterdi. Daha sonrasında toplantıda İstanbul Ticaret Üniversitesi İstatistik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Seda BAĞDATLI KALKAN ve İTOSAM Müdürü Dr. Ufuk ÖZEN, katılımcılara kurumlarının faaliyetleri ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, iş dünyası ve akademi arasındaki iş birliğinin önemi vurgulandı ve bu iş birliğinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği tartışıldı.

Toplantıda, İstatistik Bölümü ile İTOSAM’ın ortak çalışmaları için bir dizi adım atıldı. İki kurum, araştırma ve inceleme konuları için iş birliği yapmayı planlıyor. İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi, stratejik araştırmalar için gerekli verileri sağlayacak. Böylelikle İstanbul Ticaret Üniversitesi İstatistik Bölümü de bu verileri kullanarak, stratejik analizler yapacak. Bu sayede, iş dünyasına yönelik daha kaliteli araştırmalar yapmak ve sektörlerin ihtiyaçlarına daha doğru cevaplar sunmak hedefleniyor.

İTOSAM Müdürü Dr. Ufuk ÖZEN ve İstanbul Ticaret Üniversitesi İstatistik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Seda BAĞDATLI KALKAN, ortaklığın detayları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

İlk önce İTOSAM Müdürü Dr. Ufuk ÖZEN, toplantıda yaptığı açıklamada, “İstanbul Ticaret Odası olarak, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik araştırmalar yapmak ve bu araştırmaların sonuçlarını iş dünyasıyla paylaşmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi İstatistik Bölümü ile yaptığımız iş birliği sayesinde, daha kapsamlı ve nitelikli araştırmalar yapabileceğiz” dedi. Sonrasında İstatistik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Seda BAĞDATLI KALKAN ise, “İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi ile ortak çalışma yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu sayede, iş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik daha kaliteli ve doğru verilerle donanmış araştırmalar yapabileceğiz” dedi.