HUKUK FAKÜLTESİ
Kazakistan’ın En Prestijli Hukuk Fakültesinden Ziyaret

Kazakistan’da bulunan ve Dünya Üniversiteler sıralamasında 150-200 bandında yer alan L. N. Gumilev Eurasian National Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Indira Saktaganova, doktora öğrencileri ile birlikte İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Prof. Dr. Indira Saktaganova, doktora öğrencileri Surkova Svetlana, Akmaral Saktaganova ve Zhassulan Toleuov ile birlikte yaptığı ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Hukuk Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Asuman Yılmaz ile görüştü. Görüşmelerde Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin Akıncı da yer aldı.

Kazak heyet, ziyaretlerde İstanbul Ticaret Üniversitesi hakkında bilgi alırken İstanbul Ticaret Üniversitesi ile L. N. Gumilev Eurasian National Üniversitesi arasında bir protokol yapılması konusunda mutabık kalındı. Ayrıca uluslararası indeksli Hukuk Yayınları konusunda işbirliği kararı alındı.

İstanbul’da bir hafta kalacak olan Kazak akademisyen ve doktora öğrencileri bu süre zarfında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin lisans ve lisansüstü derslerine katılacak. Prof. Dr. Indira Saktaganova, üniversitelerinin doktora öğrencilerini Avrupa’daki üniversitelere gözlemci öğrenci olarak gönderdiğini, kendilerinin de bu imkanı değerlendirmek için Türkiye’yi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni tercih ettiklerini söyledi.

Ziyarette Kazak heyet Rektör Prof. Dr. Oğurlu’ya ve Dekan Prof. Dr. Yılmaz’a Kazak milli kıyafeti ve çeşitli hediyeler takdim etti.