HUKUK FAKÜLTESİ
İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Moot Court 2022 Etkinliği Başarı İle Tamamlandı

Sayın Prof. Dr. Asuman Yılmaz ve Sayın Prof. Dr. Ali Cem Budak tarafından Türk Tahkim Akademisi ve Marmara Üniversitesi MUN kulübünün işbirliği ile 9-11 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesinde ilki geçen sene gerçekleşen İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Moot Court Etkinliği düzenlendi.

9 Mayıs’ta Açılış Konuşmalarını İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yücel Oğurlu, İbni Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ali Yeşilırmak ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Asuman Yılmaz’ın gerçekleştirdiği Açılış Töreni’nden sonra üç gün boyunca toplam 11 oturum halinde kurgusal dava çalışması yapıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemesi ve Ulusal Tahkim yargılaması olmak üzere üç farklı mahkemede gerçekleştirilen farazi davalarda Prof. Dr. Ali Yeşilırmak,  Prof. Dr. Ali Cem Budak, Doç. Dr. Ebru Şensöz Malkoç, Dr. Öğr. Üyesi Zafer İçer, Arş. Gör. Umur Aksakal ve Arş. Gör. Metehan Hepvar ile öğrenciler çeşitli görevler aldılar. AİHM yargılaması İngilizce gerçekleşirken Ağır Ceza Mahkemesi ve Ulusal Tahkim yargılaması Türkçe gerçekleştirildi. Katılımcılara katılım sertifikaları verildi.

11 Mayıs’ta kapanış seremonisinde kapanış konuşmaları gerçekleştikten sonra başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi ve Moot Court 2022 Etkinliği sona erdi.