HUKUK FAKÜLTESİ
Hukuk Fakültesi Vize Mazeret Sınavları
  1. Sınava girmeye engel hukuken geçerli bir mazereti bulunan öğrenciler sınavların bitimini izleyen üç gün içerisinde dilekçe ve ilgili belge ile birlikte 1.kat B blok Fakülte Sekreterliği’ne mazeret sınav talebiyle başvurmalıdırlar.
  2. Mazeret sınavına ilişkin başvuruda, mazeretin niteliğine göre, mazeret ilgili kurumdan alınan resmi belge ile tespit edilmiş olmalıdır.
  3. Sağlığa ilişkin mazeretlerde; raporda hastalığa dair teşhis, raporun düzenlenme tarih ve saati, istirahat kaydı, istirahatli gün veya günlerin başlangıç ve bitimi açıkça belirtilmelidir.
  4. Öğrencinin anne, baba, eş, kardeş v.b. yakınlarından birinin sınava girmesini engelleyecek bir tarihte vefat etmesi durumunda ölüm belgesi gerekmektedir.
  5. Vize mazeret sınavları için sürekli olarak Fakülte Sekreterliği’ne rapor veren öğrencilerin dilekçe ve raporları titizlikle incelenecektir.
  6. Mazeret sınavı başvuruları Fakülte Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilecek, mazeret sınav programı ilan edilecektir. Mazeret sınavları, ara sınavların hemen akabinde yapılacaktır. 

 

Tüm öğrencilerimize başarılar ve sağlıklı günler dileriz.

Hukuk Fakültesi Dekanlığı