MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI
✕ Kapat
Lisans Yeni Kayıt

Lisans öğrenim ücretleri akademik yılın başlangıcında, ilan edilen kayıt tarih aralığı içinde ödenmekte olup; 3 farklı ödeme seçeneği ile yardımcı olunabilmektedir.

Yatay / Dikey Geçiş öğrenciler

Geçiş yaptığınız fakülte/bölüm/sınıf bilgileriniz doğrultusunda; güz dönemi içerisinde geçiş yapıldı ise senelik, bahar döneminde geçiş yapıldı ise yarı dönem ücreti tahakkuk edecektir.

Yeni Lisans Kayıt

Yıllık öğrenim ücreti toplamını ilan edilen kayıt tarih aralığı içerisinde tek seferde nakit ödeyecek olan öğrencilerimiz aşağıda bilgileri verilen yöntemlerden birini kullanarak %5 peşin ödeme indirimi ile ödeyebilirsiniz.
  • Entegre Ödeme Yöntemi: Entegre ödeme yöntemi kullanmanız halinde 30 dakika içerisinde mali onayınızın gerçekleşebilecektir.
Anlaşmalı bankaların "Banka Gişesi", "İnternet Bankacılığı" ve “Mobil Bankacılık” hizmetlerinden yararlanarak ekranlarında T.C. kimlik no bilginizle (yıllık öğrenim ücreti toplam tutarını %5 peşin ödeme indirimli) görebilir ve ödeyebilirsiniz.
  • Manuel Ödeme: Manuel ödeme yöntemi kullanmanız halinde 12 saat içerisinde mali onayınızın gerçekleşebilecektir.
Yıllık öğrenim ücreti toplam tutarını %5 peşin ödeme indiriminizi hesaplayarak ve Öğrenci Adı/Soyadı ve T.C. kimlik no bilgileriniz işlem açıklamasında yer alması kaydıyla aşağıdaki banka hesabına ödeyebilirsiniz.
Hesap adı Banka adı Şube adı Hesap no IBAN
İstanbul Ticaret Üniversitesi Vakıfbank Mercan 00158 00729 05199 74 TR09 0001 5001 5800 7290 5199 74
İsteyen öğrenciler, ilan edilen kayıt tarih aralığı içerisinde https://e-payment.iticu.edu.tr/ linkinde yer alan ödeme sistemini kullanmak suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirirler. Ekranda talep edilecek bilgiler;
  • Öğrenci Programı: Yerleşilen Programı
  • Ödeme Türü: Eğitim
  • Öğrenci T.C. Kimlik No: 11 Haneli TC
  • Kredi Kartı Bilgileriniz:
Bu ödeme seçeneğinde;
  • Kredi kartınızın internet üstünden ödemeye açık olması gerekmektedir.
  • Kredi kartı limitinizin öğrenim ücreti toplamına yeterli olması gerekmektedir.
  • Kısmi ödeme yeterli olmayıp öğrenim ücreti toplamı tek çekim veya taksitlendirme yapıldığı takdirde ödeme yapılmış kabul edilecektir.
  1. Tek Çekim: Ödenmesi gereken yıllık eğitim tutarının tamamı tek seferde kredi kartından ödeyebilirsiniz.
  2. Anlaşmalı Banka Kredi Kartları ile Taksitli Ödeme: Ödenmesi gereken yıllık tutarın tamamı kadar bir limite sahip kredi kartından azami 9 taksit ile “vade farkı uygulanmadan” tek bir işlemde tahsilat yapılır.
Taksitli ödemeden yararlanmak isteyen veliler, ilan edilen kayıt tarih aralığı içerisinde;
  1. Herhangi bir Vakıfbank Şubesine giderek VAKIFBANK’ın mevzuatlarına uygun olmak kaydıyla  VAKIFBANK ile taksitli ödeme anlaşması yapılmalıdır.
  2. İşlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz VAKIFBANK şubesi, evrakı teslim aldığına ilişkin kaşeli, onaylı “Teslim Makbuzu” düzenleyecektir.
  3. Şube yetkilisi bu makbuzun bir örneğini Vakıfbank MERCAN  şubesine iletecektir.
  4. Düzenlenen kaşe onaylı “Teslim Makbuzu”nun bir örneğini de size teslim edecektir.
  5. Teslim makbuzu ön onay olup mevzuatsal durumlar vb. nedenlerle uygun olmayan başvurular Vakıfbank MERCAN Şubesi tarafından  tekrar değerlendirip başvuran müşteriye bilgi verilecektir.
Bunun için veliler (öğrenci garantörü olacak kişi); kendi TC kimlik numarası ve cep telefon numarası ile VAKlFBANK' a ait; https://ots.vakifbank.com.tr/otsbasvuru.aspx Linkinden OKUL TAHSİLAT SİSTEMİ (OTS) sorgulamasını yapmalı (İl:İstanbul İlçe:Beyoğlu..), cep telefonuna gelen mesaj  ön onay olmayıp kredili OTS hesabı açılması sadece şubelerce kişinin istihbarat durumu ,ödeme performansı ve diğer şartlar uygun olduğunda gerçekleştirilecektir.Gerekli şartları sağlayan vatandaşlarımızın aşağıda belirtilen gelir evrakları ile Vakıfbank Şubelerine giderek bankanın belirtmiş olduğu sözleşmeleri ve formları vb. imzalamaları gerekmektedir. Şubelere T.C. Kimlik Numarası yazılı , TC Kimlik kartı, Nüfus Cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvurulması gerektiği unutulmamalıdır. Ancak Banka, belirlemiş olduğu sözleşme ve formlar dışında aşağıda listelenen gelir belgelerini de talep etmektedir;
  1. Maaşını VAKIFBANK’tan alan KAMU personeli: gelir evrağı getirmesine gerek yoktur.
Maaşını VAKIFBANK’tan alan Özel Sektör çalışanları : sadece barkodlu SGK dökümünü getirmeleri yeterlidir.
  1. Veli işyeri sahibi ise;
    1. şahıs firmasıysa: vergi levhası ( vergi levhasının son 2 dönem matrahlı olması gerekmektedir)
    2. şahıs firması değilse (LTD. A.Ş gibi..) : Vergi levhası + ticaret sicil gazetesi+imza sirküleri (vergi levhasının son 2 dönem matrahlı olması gerekmektedir) 
  1. Veli SGK’lı ÖZEL SEKTÖR Çalışanı ise ; işyerinden alınmış son aya ait ıslak imzalı-kaşeli  maaş bordrosu, işyerinin imza sirküleri örneği , barkodlu SGK hizmet dökümü
  1. Veli emekli ise; emekli maaşını bankamızdan alıyorsa gelir evrağı alınmasına gerek yoktur.Emekli maaşını Diğer bankalardan ya da PTT'den alıyorsa emekli maaşının 3 aylık hesap ekstresi dökümü ıslak imzalı kaşeli olarak  ve söz konusu maaş bankası ya da PTT den hesap ekstresini imzalayan personelin imza sirküleri örneğini alması gerekmektedir. FARKLI bir seçenek olarak emekli vatandaşlarımızın e- devlet şifresi varsa  e-devletten alınan barkodlu emekli gelir evrağı da yeterli olacaktır.
  1. Veli kira geliri sahibi ise; tapu fotokopisi ve adresi tapudaki adresle aynı olacak şekilde düzenlenmiş kira kontratı ile kiranın yattığı bankadan alınan  hesabın son 6 aylık ıslak imzalı kaşeli ekstresi. (Kira geliri son 6 ay banka hesabına ‘’kira’’ açıklamasıyla yatması gerekmektedir.) Hesap ekstresi hangi bankadan alınacaksa ekstreyi imzalayan personellerin imza sirküleri örnekleri alınmalıdır.
  2. Veli kamu çalışanı ise; e-devletten alacağı e-bordro dökümü, kurum kimliğinin fotokopisi yeterlidir. E-devletten bordro alınamayan kamu kurum ve kuruluşlarında ki  çalışanların, çalıştığı kurum tarafından onaylanmış ıslak imzalı-kaşeli maaş bordrosu alması gerekmektedir .
  3. Öğrencinin kimlik fotokopisi
Veli ve Öğrenci TC Kimlik Numarasını vererek, T.C.İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ taksitli ödemesinden yararlanmak ve bu amaçla hesap açılış evrakları doldurmak istediğinizi belirtmeniz gerekecektir. Son ödeme gününe kadar öğrenim ücretlerinin taksit tutarları, adınıza açılan Kredili Bankomat-724 hesabınıza yatırılmadığı taktirde ya da hesapta yeterli bakiye olmadığı durumlarda VAKIFBANK, kredili hesabınıza tanımlanan Kredi limitini devreye alıp hesap sahibini kredilendirerek ödemeleri tamamlayacaktır. Bu durum, hesap sahiplerinin gecikme bedeli ile karşı karşıya kalmaları anlamına gelmektedir. Kredili Bankomat-724 hesabınıza yatıracağınız ödemeler ücretler tablosunda belirtilen son ödeme tarihlerinde, VAKIFBANK tarafından Üniversitemiz hesaplarına otomatik olarak aktarılacaktır. Taksitli sisteme dahil olmuş velilerin ödemelerini kendileri için açılan Kredili Bankomat-724 hesaba yatırmaları gerekmektedir. Eğer ödemeler, Üniversite banka hesaplarına doğrudan yatırılırsa yanlış Kuruma ve Hesaba ödeme yapmış sayılacaklardır.   NOT: Yurt içinde bütün VAKIFBANK şubelerine konu ile ilgili 2022-485 nolu İstanbul Ticaret Üniversitesi OTS Çalışması tebliği gönderilmiştir. Şubelerde sorun yaşamanız halinde tebliği işlem yapan şube yetkilisine bildirebilir veya aşağıdaki e-posta adresleri ile iletişime geçebilirsiniz:   bayram.karacan@vakifbank.com.tr  ataonurcan.ciftci@vakifbank.com.tr Anlaşmalı banka üzerinden sabit taksitli ödeme seçeneği (OTS) tercih edilmesi halinde;
    1. VakıfBank tarafından kredili bankomat hesabınız açılarak size bildirilecektir.
    2. Yıllık eğitim ücretiniz aşağıdaki tarihlerde Vakıfbank’ta öğrenci/Veli adına açılmış bulunan “KMH” Kredili Mevduat hesabına hesap üzerinde tahsil edilmeye devam edecektir.
Taksit Sayısı Son Ödeme Tarihi
1. Taksit Kayıt tarihleri sonunda
2. Taksit 25.10.2023
3. Taksit 25.11.2023
4. Taksit 25.12.2023
5. Taksit 25.01.2024
6. Taksit 25.02.2024
7. Taksit 25.03.2024
8. Taksit 25.04.2024
9. Taksit 25.05.2024