FİNANS ENSTİTÜSÜ
Lisansüstü Öğrencileri için Tez Teslim Sürecinde Yapılması Gereken İşlemler

2022-2023 Akademik Yılı Güz  Döneminde Tez Savunma Sınavına girecek öğrencilerin gerekli formları 24 Ekim 2022-06 Ocak 2023  tarihleri arasında danışman onayı alınarak Enstitü Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Eksik imzalı formlar işleme  alınmayacaktır.

Güz Yarıyılı Tez Savunmaları 21 Kasım 2022 – 03 Şubat 2023

  TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN ENSTİTÜYE TESLİM ETMESİ GEREKEN FORMLAR

Öğrencinin tez çalışmasını bitirdiğini ve savunma sınavına girme talebini belirten formdur. Formun en üst kısmı öğrenci tarafından doldurulup imzalanır. Doldurulan form, tez çalışması ve makale şartının yerine getirildiğini veya getirileceğini gösteren belgeler ile tez danışmanına ibraz edilerek imzalatılır. Tez danışmanı onayından sonra aynı belgelerle birlikte form Enstitü Müdürlüğü’ne teslim edilir. Teslim edilen form Enstitü Müdürlüğü tarafından Anabilim Dalı Başkanlığı’nın onayına sunulur.

Anabilim Dalı Başkanı tarafından öğrencinin savunma yapacağı mülakat jürisinin ve sınav tarihinin belirlendiği formdur. Form Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından doldurularak, 24 Ekim 2022-06 Ocak 2023   tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir.

DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN ENSTİTÜYE TESLİM ETMESİ GEREKEN FORMLAR

Öğrencinin tez çalışmasını bitirdiğini ve savunma sınavına girme talebini belirten formdur. Formun en üst kısmı öğrenci tarafından doldurulup imzalanır.  Doldurulan form,  tez çalışması ve makale şartının yerine getirildiğini veya getirileceğini gösteren belgeler ile tez danışmanına ibraz edilerek imzalatılır. Tez danışmanı onayından sonra aynı belgelerle birlikte formları 24 Ekim 2022-06 Ocak 2023  tarihleri arasında Enstitü Müdürlüğüne iletmeleri gerekmektedir. Eksik imzalı formlar teslim alınmayacaktır.

Doktora Tez Jürisi ve Sınav Tarihi Öneri Formları

Not: Ek Süre Talep Formu / Ek Süre Talebi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

İstanbul Ticaret Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği`nin 37. maddesinin 2. bendi gereği; Yüksek lisans, doktora ve/veya bilimsel ve yabancı dil hazırlık programlarının ücreti, ders başına eğitim-öğretim ücretleri, tez ücreti, dönem projesi dersi ücreti ve ön kayıt ücreti akademik yılın sonunda bir sonraki akademik yılda uygulanmak üzere, Mütevelli Heyeti tarafından yeniden belirlenir. Program ücreti tezsiz yüksek lisans programları için iki yarıyıl, tezli yüksek lisans programları için dört yarıyıl, doktora programları için sekiz yarıyıl karşılığıdır. Tezsiz yüksek lisans programları için azami bir yarıyıl, tezli yüksek lisans programları için azami iki yarıyıl, doktora programları için azami dört yarıyıl ek süre alan öğrenciler Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen ek öğrenim ücretini öderler. Ek süre ücreti Mütevelli Heyet Kararı çerçevesinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibari ile yeni kayıt olan öğrencilere uygulanmaktadır.