Sosyal Bilimler Enstitüsü 1.Sosyal Bilimler Kongresi Düzenlendi

Haber Tarihi: 18.06.2019

Sosyal bilimler alanında yüksek lisans çalışmalarını yürütmekte olan öğrencilerin akademik çalışmalarını teşvik etmek amacı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından akademik kongre düzenlendi. Bu yıl 13 Haziran 2019 tarihinde ilk kez düzenlenen kongre, Kamu Hukuku, Reklam ve Stratejik Marka İletişimi, Medya ve İletişim, İşletme gibi pek çok disiplinden öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Kongreye, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Figen Yıldırım, Doç. Dr. Ali Görener, Dr. Öğr. Üyesi Adnan Veysel Ertemel ve Üniversitemiz öğrencileri katıldı. Organizasyon düzenleme komitesinde ise, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özcan, Dr. Gencay Karakaya ve Faruk Yazar yer aldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özcan, “Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak düzenlediğimiz kongre, her dönem yılda iki kez bahar ve güz dönemlerinde tez savunmasına girecek öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilmeye devam edecek. Temel amacımız öğrencilerimizin akademik ve entelektüel gelişimine katkı sağlamaya devam etmektir” şeklinde konuştu. Programın sonunda bildiri sunan öğrencilere katılım belgesi takdim edildi. Kongrede sunulan bildiriler daha sonra dijital  kitap olarak yayınlanacağı bildirildi.