STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ
Üniversitemiz TSE’den Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı

Yükseköğretim hizmetlerinin sunulmasında kalite odaklı bir yönetim sistemini esas alan Üniversitemiz, Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) “İdari Faaliyetler” kapsamında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandı.

Üniversitemizde idari birimler faaliyetleri kapsamında Strateji Geliştirme Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi süreci öncülüğünde Nisan 2021 tarihinden itibaren TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi entegrasyon çalışmaları yürütülmekteydi. Kalite Yönetim Sistemi kurulmasına yönelik idari birim faaliyetleri kapsamında Üniversitemiz İdari Birimler Kalite El Kitabı, 20 ana proses ve bu proseslere ait PUKÖ döngüsünü sağlayacak sistem yapılanması, risk ve fırsat analizleri ve sisteme ait 880 adet dokümantasyon oluşturulmuştur.

Söz konusu çalışmalar doğrultusunda “Üniversite Hizmetlerine Yönelik İdari Faaliyetlerin Sunumu” kapsamında 10-12 Ekim 2022 tarihleri arasında Üniversitemizde yapılan dış tetkikte; TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartı’nın maddeleriyle ilgili uygulamalar detaylı olarak incelenmiştir. Dış tetkik neticesinde TSE Yürütme Komitesinin 25.10.2022 tarihli kararı ile Üniversitemiz, Kalite Yönetim Sistemi Belgesiyle birlikte IQNET Belgesini (Uluslararası Tanınırlık Belgesi) almaya hak kazanmıştır.