FİNANS ENSTİTÜSÜ
Üniversitemiz ve SPL arasında işbirliği

Üniversitemiz ile Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu AŞ (SPL) arasında öğrencilerin bilgi seviyesinin ve farkındalığının artırılması ile okul sonrası kariyer planlamalarına katkı sağlaması amacıyla İşbirliği Protokolü imzalandı.

SPL Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Levent Çinko ve Doç. Dr. Serhat Yüksel ile Genel Müdür Serkan Karabacak üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile görüştü.

Protokole göre üniversitemiz SPL tarafından verilen lisansları almaları için öğrencileri teşvik edecek, SPL ise eğitimlerde gerekli kolaylığı sağlayacak. SPL, üniversitede seminer, konferans gibi çalışmalar gerçekleştirecek. Üniversite ile SPL, ortak projeler, organizasyonlar ve çeşitli etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor.

SPL, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda çalışanlara veya çalışacaklara lisans verme, lisans sahibi kişilerin sicilini tutma ve lisanslarla ilgili eğitim programları düzenlemekle yetkilendirilmiş bir kuruluştur.