FİNANS ENSTİTÜSÜ
İstanbul Ticaret Üniversitesi, CFA Society Istanbul’u ağırladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, dünyanın en saygın finans kuruluşlarından CFA Institute’nün Türkiye ağı CFA (Chartered Financial Analyst) Society Istanbul ekibini ağırladı. Düzenlenen etkinlikte finans profesyonellerinin prestijli sertifikasyonu olan CFA sertifikası, CFA programları, CFA Enstitüsü Araştırma Yarışması ve burs olanakları hakkında bilgiler verildi.

Dünyanın en saygın finans kuruluşlarından CFA Institute’nün Türkiye ağı CFA (Chartered Financial Analyst) Society Istanbul ekibi işbirliği içinde olduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ziyaret etti. Lisansüstü ve lisans öğrencilerinin ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, finans profesyonellerinin prestijli sertifikasyonu olan CFA sertifikası, CFA programları, CFA Enstitüsü Araştırma Yarışması ve burs olanakları hakkında bilgiler verildi.

CFA Society Istanbul Genel Müdürü İlke Takımoğlu Homriş ve Uzman Serra Aksoy konuşmacı olarak yer aldığı ve İngilizce olarak gerçekleştirilen etkinlikte, dünya genelinde 60 düzenleyici otorite tarafından tanınan CFA sertifikasının önemi ve avantajları vurgulandı.

İlke Homriş, CFA sertifikasyon süreci, CFA Enstitüsü Araştırma Yarışması ve öğrencilere sunulan burs olanakları hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce kampüsünde düzenlenen bilgilendirme etkinliği, öğrencilere finans sektöründe kariyer yapma yolunda önemli bir fırsat sunuyor. CFA sertifikası, global finans piyasalarında tanınan ve saygı duyulan bir nitelik olarak kabul ediliyor.

 

CFA sertifikası nedir?

CFA sertifikası, finans sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen öğrenciler için büyük bir fırsat sunuyor. Aralarında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin de bulunduğu 17 üniversite ile yapılan anlaşmalar sayesinde, öğrenciler bu değerli sertifikayı elde etmek için gerekli eğitim ve kaynaklara erişebiliyorlar. Bu anlaşmalar, öğrencilere uluslararası finans piyasalarında rekabet edebilme gücü kazandırıyor ve onları global bir kariyer için hazırlıyor.

CFA Enstitüsü Araştırma Yarışması nedir?

Üniversite öğrencilerinin finansal analiz konusunda becerilerini ölçen ve deneyimli mentor’lar aracılığıyla yoğun bir eğitim programına tabi tutan küresel bir yarışmadır.

Öğrenciler kurdukları ekiplerle birlikte yarışmaya katılır ve gerçek bir şirketi analiz ederek, analitik, değerleme, rapor yazma ve sunum becerileri üzerine test edilir. Öğrencilerden üzerine çalıştıkları şirket adına bir araştırma analisti gibi raporlama ve detaylı analiz yapmaları beklenir. Özetle hem pazar durumu ve şirket yapısı üzerinden kalitatif hem de finansal teknikler üzerinden kantitatif çalışmalar yaparlar.

Yarışma kapsamında öğrencilerin seçilen bir şirket hakkında gerçek birer finansal analist gibi araştırma yapmaları, topladıkları verileri analiz etmeleri ve bulguları doğrultusunda rapor yazmaları gerekiyor. Yarışma, öğrencilerin ciddi bir şirket değerleme projesini üstlenmeleri ve sahip oldukları teorik bilgileri pratiğe uygulamaları açısından önem taşıyor.