ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Lisans Programlarında Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenciler Ek Sınav Başvurusu

6569 Sayılı Kanun ile Değişik 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 c maddesine göre azami öğrenim süresi 7 yıldır. “…Ancak bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…”
Azami Öğrenim süresi dolan son sınıf öğrencilerimize ek sınav hakkı verilecektir. Ek Sınavlara başvuru yapmak isteyen öğrencilerimizin; 19 – 23 Şubat 2024 tarihleri arasında ödeme dekontu ile birlikte aşağıdaki sınav başvuru dilekçesini doldurarak elden ilgili Fakülte öğrenci işlerine teslim etmeniz veya imzalayıp tarayarak https://cozummerkezi.ticaret.edu.tr/ linkinden bağlı bulunduğunuz fakülte öğrenci işlerini seçip ticket göndermeniz gerekmektedir.

Azami Süre Sınavı Başvuru Formu için tıklayınız.

Azami Süre Sınav Esasları için tıklayınız.

2014 yılından önce kayıt olan öğrencilerin öğrenim süreleri, 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle sıfırlanmıştır. Normal öğrenim sürenizi ve azami öğrenim sürenizi ilgili yıldan itibaren kontrol etmenizi ve aşağıda bulunan sınav hakları ile ilgili özet tabloyu incelemeniz önemle hatırlatırız.

Azami süre sınav hakları özet tablo için tıklayınız.

6569 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. Maddesinin (c) fıkrası için tıklayınız.

Ödeme Bilgileri

Lisans ders başına sınav ücreti: 2000 TL (kdv dahil)

VAKIFBANK MERCAN ŞUBESİ ŞUBE KODU: 110

HESAP NO: TR 09 0001 5001 5800 7290 5199 74

HESAP ADI: İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Not: Dekontta öğrencinin T.C kimlik numarası, adı ve soyadı mutlaka belirtilmelidir.

Sınavlarda başarı dileklerimizle,