İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Mezuniyet sevinci: 1133 öğrenci kep attı

Bu sene 20’nci yılını geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi, bin 133 öğrenciyi daha mezun etti. Böylece 20 bin mezun sayısına ulaştı. Mezuniyet töreni pandemi şartları sebebiyle Cemile Sultan Korusu’nda açık alanda iki güne yayılarak düzenlendi. İlk gün üniversite 1, 2 ve 3’üncüsü ile onur ve üstün onur belgesi alanlara plaket verilirken İletişim, İşletme ve Mühendislik Fakültesi mezunları kep attı. İkinci gün ise Hukuk, İnsan ve Toplum Bilimleri ile Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri öğrencileri kep atarak uğurlandı.

“TİCARET HEDEFLERİME YAKLAŞTIRDI”

Üniversiteyi birincilikle bitiren Melek Kurtishagai, yaptığı konuşmadan hayatının en güzel dört senesini TİCARET’te geçirdiğini belirterek “Geriye dönüp baktığımda bu yıllarda kendime ne çok şey kattığımı, hedeflerime sürekli yaklaştığımı, üniversitenin beni bu konuda çok iyi hazırladığını görüyorum” dedi.

Üniversite birincisi Kurtishagai’ye plaketini Mütevelli heyet Başkanı Öztürk Oran, ikinciler Şeyma Aydın ve Zeynep Tetik’e İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İsrafil Kuralay, üçüncü Aylin Aykut’a ise Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdül Halim Zaim ve Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp verdi. Mütevelli Heyet Üyeleri ise Onur ve Üstün Onur Belgesi alan öğrencilere plaket takdim etti.

MEZUNLARA TAVSİYE: RUHUNUZU DA BESLEYİN

TİCARET Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, ilk gün Ankara’da YÖK’ün düzenlediği bir programda olması sebebiyle törende bulunamazken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Zaim şu ifadeleri kullandı:

“Değişimin artık norm olduğu günümüzde sizin de değişimlere hızlı adapte olabilmeniz çok önemlidir. Değişimin hızına ayak uyduramayanlar bir süre sonra demode olmaya mahkumdur. O nedenle kendinizi daima geliştirin. Ancak bunu yalnızca akademik anlamda düşünmeyin. Çünkü insanoğlu yalnızca fizik boyutuyla var olmayan aynı zamanda ruhi yönü de olan bir mahluktur. Bu nedenle ilmi açıdan kendinizi güçlendirmenin yanı sıra ruhunuzu da beslemeyi, müzik, spor, sanat gibi alanlarda da kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyin. Yenilikleri yakından takip edin ve kendinize yatırım yapmaktan asla vazgeçmeyin. Hayat yolunda en büyük silahınız kazandığınız donanımlar olacaktır bunu unutmayın.”

“VİCDAN VE MERHAMET SAHİBİ OLUN”

Ardından kürsüye gelen İTO Başkan Vekili Dr. İsrafil Kuralay öğrencilere tavsiyelerde bulundu:

“Sizler üniversitemizin gurur kaynağısınız. Bizim yeni temsilcilerimiz sizlersiniz. Bundan sonra sizin için yeni bir dönem başlıyor. Artık büyük sorumluluk sizde olacak. Şirketlerinizin, kurumlarınızın, ailelerinizin, çocuklarınızın sorunluluğunu birlikte taşıyacaksınız. Güzel ve mutlu günler göreceğiniz gibi zorluklarla da karşılaşacaksınız. İnanıyorum ki hepsinin üstesinden büyük bir başarı ile geleceksiniz. Ancak hayatınızda vicdanlı ve merhametli olmayı, şefkatli olmayı ve adaletli, hakkaniyetli olmayı ilke edinmelisiniz. Bunlar sizin hayatınızı çok daha kolaylaştıracak ve esenliğe ulaşmanızı sağlayacaktır.”

“ZORLU SÜRECİ BİRLİKTE AŞTIK”

Mütevelli Heyet Başkanı Öztürk Oran, mezunların son üç yarıyılı pandemi nedeniyle üniversiteden uzak kalmalarına rağmen okumaktan geri durmayarak başarılı olduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bu zorluklara rağmen, uzun bir aradan sonra çok şükür yine bir aradayız. Akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle, ailelerimizle yanyanayız. Diyeceğim o ki, sebat etmeyi bilene her zorluk geçer. Her yol aşılır. İşte bugün bu zorlu süreci birlikte aşmanın gururunu, yeniden bir arada olmanın heyecanını yaşıyoruz. Eğitimimize hala hem uzaktan hem de fiziken karma bir şekilde devam ediyoruz. Temennimiz bu sürecin tamamen geride kalması, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin tam kadro olarak eğitim yuvamızda hep bir arada olmaları. İnşallah o günler de yakında… Bu sürecin bize öğrettikleriyle yolumuza daha da güçlü devam edeceğiz.”

“ÜNİVERSİTE BİTSE DE ÖĞRENME DEVAM ETMELİ”

Mezuniyet törenine ikinci gün katılan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, konuşmasında mezunların ailelerine ve akademisyenlere öğrencileri en iyi şekilde yetiştirme gayreti gösterdikleri, İTO ve Mütevelli Heyetine ise üniversiteye verdikleri destek için teşekkür ederken mezunlara “Üniversite bitse de öğrenme devam etmeli” diyerek başarı için daima öğrenen bireyler olmayı ilke edinmelerini tavsiye etti. Prof. Dr. Oğurlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili öğrencilerimiz, üniversite eğitiminizi tamamlayarak bir sonraki aşamaya geçtiniz. Artık iş hayatının içinde olacaksınız. Kiminiz kamuda, kiminiz özel sektörde bir yerlere gelecek; bazılarınız ise kendi işinizi kuracaksınız. Ayrı şehirlere hatta ülkelere dağılarak önemli işler yapacaksınız. Gittiğiniz yerlerde bir yandan ülkemiz için faydalı işler yaparken üniversitemizin de bir elçisi olarak mezun olduğunuz Üniversiteyi de temsil edeceksiniz. İş hayatındaki başarılarınızı takip etmek ve izlemek haber almak bizleri memnun edecek. Sizler de lütfen bizi bilgilendirmeyi ihmal etmeyiniz. Üniversitemizin kapıları sizlere her daim açık kalacak. Okulunuzu ve hocalarınızı unutmayınız.

Yeniliklere açık, eleştirel düşünceye sahip, sosyal meselelere duyarlı, insani değerlere ve geleneğine bağlı insanlar olarak ülkemizi ileriye taşıma sorumluluğumuz olduğunu unutmamalıyız. Bunu en iyi şekilde başaracağınıza inanıyorum.”

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler fakülte ve bölümlere göre 50’şer gruplar halinde tek tek sahneye davet edildi ve toplu kep atıldı.