İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Osmaneli’nden Orhaneli’ne Doğa Eğitimi Projesi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, İstanbul Ticaret Üniversitesince, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle öğretmenlere teorik ve uygulamalı doğa eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak bazı illerde farklı branşlarda görev yapan 30 öğretmen, “Osmaneli’nden Orhaneli’ne Doğa Eğitimi Projesi” kapsamında Osmaneli Belediyesinin ev sahipliğinde 10 günlük eğitim için bir araya geldi.

Katılımcılara alanında uzman 25 eğitmen tarafından ilçenin doğa, yaban hayatı, tarihi ve kültürel varlıkları ve jeolojik oluşumları hakkında alan çalışması uygulanıyor. Çalışmayla, öğretmenlerin doğayı tanıyıp anlayabilmesi ve gördüklerini öğrencilerine aktarabilmesi hedeflendi.

Projenin koordinatörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Oğurlu yapıyor.

TÜBİTAK BAŞKANI DA KATILDI

Doğa eğitiminin kapanış törenine TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal katıldı. Eğitime katılan öğretmenlerle buluşan Mandal, “Geleceğimiz açısından çok daha kritik hale gelen doğanın dilini ve doğa bilincini çocuklarımıza aktarmak çağımızın önceliğidir” dedi.