TR EN

İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne Yeni Akademisyenler

Bu sene 20’nci yılını kutlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi akademik kadrosuna güçlü isimleri dahil etmeye devam ediyor. Psikoloji alanında çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn ve Prof. Dr. Telat Gül Şendil Psikoloji bölümü, mimarlık alanının duayenlerinden Prof. Dr. Hüseyin Cengiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü, Prof. Dr. Nedim Tutkun ve Mehmet Hakan Hocaoğlu ise Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü akademisyenleri arasına katıldı.

Ayrıca Doç. Dr. Fatih Üstüner Mühendislik Fakültesi’ne, Doç. Dr. Recep Bildik İşletme Fakültesi’ne, Dr. Öğr. Üyesi Kamala Valiyeva ve Dr. Öğr. Üyesi Zebiniso Kamalova İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne, Dr. Öğr. Üyesi Yaprak Özel Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne atandı. Akademik kadrosunu sürekli yeni isimlerle güçlendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, çok sayıda araştırma görevlisi de alarak öğretim ve araştırma faaliyetlerinde kaliteyi arttırmayı amaçlıyor. Yeni alımlarla birlikte akademisyen başına düşen öğrenci sayısıyla da en iyi vakıf üniversiteleri arasına girdi.

Üniversitede kurum içi yükseltmeler de yapıldı. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Doç. Dr. İlker Kıymetli Şen ve Doç. Dr. Öykü Necla İyigün profesör olurken Dr. Öğr. Üyesi Adnan Veysel Ertemel, Dr. Öğr. Üyesi Aşkım Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Didem Zeynep Bayazıt, Dr. Öğr. Üyesi Başak Erdem, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Celayir, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Serab Onursal, Dr. Öğr. Üyesi Genay Karakaya, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Yangınlar, Dr. Öğr. Üyesi Hicabi Ersoy, Dr. Öğr. Üyesi Şefik Memiş, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cem Kasapbaşı ve Dr. Öğr. Üyesi Recep Bildik ise doçent ünvanını aldı.