TR EN

Haberler, Toplumsal Katkı

Dr. Öğr. Üyesi Aylin Şentürk, Türkiye-Malezya Finans Zirvesi’nde Üniversitemizi Temsil Etti

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Aylin Şentürk, uluslararası finans zirvesinde sürdürülebilir şehircilik konusundaki uzmanlığını paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi Şentürk, mimarlık ve planlama deneyimlerini ekonomik modellerle ilişkilendirerek gelişmekte olan ülkeler için çözüm önerileri sundu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Aylin Şentürk, 18–19 Haziran 2025 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Yıllık Malezya–Türkiye Finans Zirvesi 2025’e (Annual Malaysia–Türkiye Finance Summit 2025) davetli konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik, Malezya Kalkınma Finansman Kuruluşları Birliği (Association of Development Finance Institutions Malaysia – ADFIM) ile İslam Kalkınma Bankası Üyesi Ülkelerdeki Ulusal Kalkınma Finansman Kuruluşları Birliği (Association of National Development Finance Institutions in Member Countries of the Islamic Development Bank – ADFIMI) iş birliğinde gerçekleştirildi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRCİLİK, FİNANSAL MODELLERLE NASIL UYUMLU HALE GETİRİLEBİLİR?
Zirvenin ikinci gününde gerçekleştirilen “Sustainable Urbanization and Smart Cities” (Sürdürülebilir Şehirleşme ve Akıllı Kentler) başlıklı panel oturumunda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Şentürk, mimarlık ve planlama alanındaki deneyimlerinden yola çıkarak sürdürülebilir şehir projelerinin finansal sistemlerle daha güçlü bir uyum içinde nasıl geliştirilebileceğine dair görüşlerini paylaştı.
Oturumda, özellikle gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir şehirciliğin  önündeki temel zorluklar ve fırsatlar tartışıldı. Şehirlerin dayanıklı, kapsayıcı ve çevre dostu hale gelmesi için finans kurumlarının hangi kriterlerle projeleri değerlendirdiği konusu öne çıkan başlıklardan biri oldu.

VERİ ODAKLI YAKLAŞIMLARIN ÖNEMİ VURGULANDI
Panel boyunca akıllı kent tasarımlarında büyük verinin (big data) rolü üzerinde de duruldu. Katılımcılar, teknolojik altyapının sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. Finansal desteklerin etkin yönlendirilmesi için dijital veri analizi ile planlama disiplinleri arasındaki etkileşimin artırılması gerektiği vurgulandı.

DİĞER Haberler, Toplumsal Katkı

İstanbul Ticaret Üniversitesinde Gazze İçin Adalet Arayışı ve Uluslararası Hukuk Tartışıldı
6 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Paydaşları Arasında Yer Aldığı 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı
5 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, Korkut Ata Film Festivali’nde Yönetmenleri ve Sanatseverleri Buluşturuyor
4 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinin Kapanış Oturumunda “Döngüsel Kampüs” Projesi Tanıtıldı
4 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Katkısıyla Üsküp’te Muhafazakârlığın Psikolojisi Tartışıldı
3 Kasım 2026 Erasmus Days Kapsamında Giden Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
2 Kasım 2026 Erasmusfest ile Uluslararası Kültürler Bir Araya Geldi
2 Kasım 2026 ‘Kültürel dışa açılma’ projesi, TEDA’da sıra yeni etaba geldi
2 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinde İklim Finansmanı ve Ticaret Ele Alındı
28 Ekim 2026 Avrupa’da Finale Kalan MİYLOW’a Türkiye’den Ödül
27 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi