İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Öğrencilerimiz TEKNOFEST 2021 Tarımsal İKA Yarışmasında ilk sırada

Ön Tasarım ve Kritik Tasarım Rapor Sonuçları ve Sıralamaları Açıklandı, Mekatronik Mühendisliği  öğrencimiz Emre Uçar’ın takım lideri olduğu “Space and Beyond Technology” takımı ilk sırada yer aldı.

Projemiz YOMA(Yabani Otla Mücadele Aracı), yabani otla mücadele amacıyla geliştirilmiş tarımsal insansız kara aracıdır. YOMA 4 adet tekeri ve her tekerin bir adet motor tarafından hareket ettirildiği 4×4 olarak tanımlayabileceğimiz güçlü ve araziye uyumlu bir hareket sistemine sahiptir. Ekibimiz tarafından geliştirilen yapay zekâ temelli otonom araç yazılımı sayesinde GPS modülü, sensörler ve kameralardan aldığı bilgileri işleyerek tarım arazisinde otonom olarak yabani otla mücadele edebilmektedir. Aracın üst kısmında bulunan görev mekanizması olarak adlandırabileceğimiz yabani otla mücadele sistemi bulunmaktadır. Görev mekanizması görüntü işleme teknolojisi sayesinde tespit ettiği yabani otlara herbisit (yabani ot öldürücü kimyasal madde) püskürterek müdahale etmektedir. YOMA projesi ile çiftçiye yabani otla mücadelede kolay ulaşılabilir ve uygulama kabiliyeti yüksek bir ürün sunarak tarımda verimliliğin artırılması hedeflenmektedir.

Takımlar ve aldıkları puanlar su şekilde: