İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

TİCARET Kuluçka’nın projesi en iyiler arasında

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kuluçka Merkezi tarafından geliştirilen “Mıknatıs İstanbul” projesi İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın Girişimcilik Mali Destek Programına başvuru yapan 63 proje arasından başarılı bulunan 12 projeden biri olarak destek almaya hak kazandı. Mıknatıs İstanbul, İstanbul’u girişimciliğin çekim merkezi haline gelmesine katkı sunmayı hedefliyor.

TİCARET Kuluçka Merkezi’nin projesi yoğun bir hazırlık döneminin ardından İSTKA’ya sunuldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi, bu alanda destek almaya hak kazanan dört üniversiteden biri oldu. Projeyle ilgili bilgi veren İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ticaret Kuluçka -Ticaret Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, projenin amacının yeni ürün/hizmet gelişimine destek vererek İstanbul’u yenilikçi ve teknoloji odaklı girişimleri çeken bölgesel çekim merkezi yapısına kavuşması için destek vermek olarak açıkladı.

GİRİŞİMCİLERE DESTEK VERİLECEK

Prof. Dr. Zaim, projenin İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Teknopark İstanbul ortaklığında ve yedi farklı paydaş kurum ve kuruluş ile gerçekleştirileceği bilgisini vererek şu ifadeleri kullandı:

“Proje ile komşu ülkelerde yer alan girişimcilik ekosistemi paydaşları aracılığıyla, bölgelerindeki umut vadeden yenilikçi odaklı teknolojik girişimlere ulaşarak girişimlerin finansmana erişimini ve hızlı büyümesine katkı sağlayarak yabancı girişimcileri İstanbul girişimcilik ekosistemine dâhil edilecektir. Bu kapsamda Azerbaycan, Kırgızistan ve Bosna Hersek gibi komşu ülkelerle işbirliği geliştirilmiştir.”

Mıknatıs İstanbul’un yalnızca yabancı girişimcilerin değil aynı zamanda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yer alan girişimcilerin de ihtiyaç duydukları destek ve imkânlara ulaşmalarına destek olmayı hedeflediğini kaydeden Prof. Dr. Zaim, bu kapsamda çeşitli Anadolu şehirlerindeki paydaşlar ile de işbirliği geliştirildiğinin altını çizdi.

GİRİŞİMCİLERE BİREBİR DANIŞMANLIK

Ticaret Kuluçka Proje Koordinatörü Arife Tuba Çıtır ise projeye dahil olacak yerli ve yabancı girişimcilerin ulusal/uluslararası mentorluk ve danışmanlıklarla iş fikirlerinin kuvvetlendirerek desteklemeyi ve iş fikirlerinin ticari değere dönüşümlerini hızlandırmayı sağlayacak birebir danışmanlık ve eğitim hizmetlerini kapsayan girişimcilik programı yürüteceklerini söyledi. Çıtır, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Programa dahil edilecek girişimcilerimiz, İstanbul’a adaptasyosyanlarını sağlamak üzere oryantasyon sürecinden de geçirilecekler. Proje kapsamında girişimcilerin finansmana erişimlerini sağlayarak hızlı büyümelerini desteklemek amacıyla da Ticaret Kuluçka’da “The Big Day” yatırımcı-girişimci buluşmasının üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Ayrıca programa kabul edeceğimiz girişimcilerimiz, ABD ekosisteminde yer alan mentorlardan yararlanarak küresel ölçekte rekabet yeteneklerini geliştirebilme imkanı yakalayacaklar.”

Çıtır ayrıca proje kapsamında Ticaret Kuluçka’da yeni ürün gelişimini sağlayacak ürün prototipleme atölyesi kurarak ihtiyaç duyan tüm girişimcilere destek olacaklarını söyledi.