İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

21. Akademik Yıl Başladı

21.Akademik Yıl Başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin, 2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni Sütlüce Kampüsü’nde sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Rektör Oğurlu, üç yarıyıldan sonra öğrencilerle yüzyüze eğitim yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi 21. Akademik Yılı açılış töreni Sütlüce Kampüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. Covid-19 salgını nedeniyle sınırlı katılımın olduğu programa Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Öztürk Oran, İstanbul Ticaret Odası Başkan Vekili İsrafil Kuralay, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Galata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özgür Çengel, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhocaev, Rusya İstanbul Konsolosu Rüstem Gafurov, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdul Halim Zaim ve Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp ile dekanlar, enstitü müdürleri, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı. Program internet üzerinden canlı yayınlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üç yarıyıldır yüzyüze eğitim yapılamadığını, yeni dönemde öğrencilere kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

YENİ AKADEMİSYENLER, YENİ BÖLÜMLER

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin her geçen yıl başarılarını katlayarak arttırdığının altını çizen rektör Prof. Dr. Oğurlu, akademik kadroya yeni isimlerin katıldığını ve ğniversitenin her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı. Akademisyen kalitesi yanında üniversiteye giriş puanlarının da arttığını, öğrenci kalitesinin de arttığını belirten Prof. Dr. Oğurlu, salgın şartları izin verdiği ölçüde yüz yüze eğitime devam edileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Oğurlu, zamanın ihtiyaçlarına uygun yeni bölümler açmayı planladıklarını belirten Prof. Dr. Oğurlu, sekiz yeni bölüm için YÖK’e başvurulacağını açıkladı. Prof. Dr. Oğurlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin yeni bölümlerle en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini alacağını söyledi.

ÜNİVERSİTENİN MEKAN PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

TİCARET’in 9600 öğrencisi olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Oğurlu, 88 ülkeden 1000 uluslararası öğrencinin TİCARET’te okuduğunu, uluslararası öğrencilerin de en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olduğunu söyledi.

Üniversitenin mekan problemine de değinen Prof. Dr. Oğurlu, “İstanbul’un en iyi yerlerinde konumlanmış yerleşkelerimize rağmen üniversitemizin bir mekan sorunu ne yazık ki var. Bu konuda önümüzdeki bir yılda İstanbul Ticaret Odası ve mütevelli heyetimizin katkılarıyla güzel gelişmeler yaşanacak, bunun da müjdesini vermiş olayım” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanvekili İsrafil Kuralay da açılışta yaptığı konuşmada İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), Sürekli Eğitim Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi gibi birimleri ile daima öğrencilerinin yanında olduğunu kaydetti.

Mütevelli Heyet Başkanı Öztürk Oran ise İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Mart 2020’de pandemi sürecinin başlaması ile en hızlı tedbirleri alan üniversitelerden biri olduğunu hatırlattı ve gelinen süreçte yüzyüze eğitime başlamanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Oran, pandemi sürecinin TİCARET için akademik takvimde bir kayba yol açmadığının altını çizerek zorlu sürecin içinden başarıyla çıkan üniversite yönetimi ve akademisyenlere teşekkür etti.

En büyük servetin nitelikli eğitim almış, dünyayı bilen, ufku geniş genç nesiller olduğunu belirten Oran öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak “Yaşanan her zorluğu aşmamızda biliniz ki en büyük kuvvet sizlersiniz” dedi.