İstanbul Ticaret Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, 12. Uluslararası Design Campus 2014 programına katıldı.
12. Uluslararası Design Campus 2014 Programı 03-07 Kasım tarihleri arasında Berlin’de yapıldı. Türk ve Alman üniversitelerinin 2003 yılından buyana ortak düzenlediği tasarım çalıştayları programına bu yıl Coburg HFT, Stuttgart HFT, Aachen HFT, Swabisch Gemund HFT, BAU Int., ITICU, ITU, Marmara Unv., MSGSU, BAU ve Anadolu Üniversitesi’nden Türk ve Alman 170 öğrenci ve 40 öğretim üyesi katıldı.
Teması “Temporary Eternity” olarak belirlenen 2014 Design Campus çalıştaylar programında öğrencilerimiz Begüm Durukan, Utku Keçeci, Tuğba Avcıl, Betül Özlük, Eda Kaynakyeşil “Diving in the City” konulu çalıştayda Prof. Wolfgang Grillisch ve öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Ayşen Akpınar ile Yrd. Doç. Dr. Gül Aslı Aksu’nun yürüttüğü Türk Alman karma öğrenci grubu içinde çalıştılar.
Çalıştay sonuçları Berlin Künstlerhaus Merkezi’nde öğrenci ve öğretim üyelerinin coşkulu kutlamaları arasında sergilendi. Çalıştay süreci ve sonuçları çeşitli ortamlarda ve kaynaklarda yayına hazırlanıyor ve film akademisi tarafından filmi yapılıyor.
Çalıştay sonrası 8-9-10 Kasım günlerinde ise öğretim üyemiz Y. Mimar Sinan Polvan’ın rehberliğinde, öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizle Berlin’de Mimarlık Kültürü araştırma gezisi yapıldı ve kentin tarihi ve çağdaş mimari yapıları incelendi.


