TR EN

Haberler

Sinema etkinlikleri başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen sinema etkinliklerinin ilki 23 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Babam ve Oğlum, Asmalı Konak gibi büyük prodüksiyonlarda görev almış olan Durmuş Sorkut'la "Sinemada Görüntü Yönetmenliği" atölyesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Televizyon ve sinema sektörüne ilişkin önemli bilgiler veren ve Türkiye’de sektörün gelişimini ve mevcut durumunu ayrıntılı bir şekilde ele alan Sorkut, görüntü yönetmeninin sektördeki pozisyonunu öğrencilerin görüş ve sorularıyla birlikte analiz etti.

Görüntü yönetmenliğinin görev ve sorumluluk alanları ile görüntü yönetmenlerinde bulunması gereken estetik becerilere değinen Durmuş Sorkut, televizyon ve sinema yapımlarının aralarındaki farklılıkları ve görüntü yönetmenliği görevinin bu iki sektörün temel karakterlerine göre değişkenlik gösteren yapısını anlattı. Durmuş Sorkut, görüntü yönetmenlerinin mercek tercihlerinin televizyon ve sinema yapımlarında farklılık göstermekte olduğunu ifade etti.

Atölyenin ilk kısmında, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve farklı bölümlerden öğrencilerin soru ve yorumları çerçevesinde sektörün yapısı ve sorunlarını açıklayan Sorkut, ikinci kısımda ise öğrencilerle birlikte görüntü yönetmenliği uygulamaları gerçekleştirdi. Durmuş Sorkut bir görüntü yönetmeninin sahip olması gereken teknik ve estetik becerileri kamera uygulamalarıyla somutlaştırdı.

Sinema Kulübü ve TifFilm’in katkılarıyla düzenlenen sinema etkinliklerinin ikincisi olan “Sinemada Işık ve Aydınlatma Teknikleri” atölyesi Kerem Yalçın ve Bahadır Kapır’ın katılımlarıyla 9 Mart Pazartesi günü Film ve TV Stüdyosu’nda gerçekleştirilecek. 


DİĞER Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Paydaşları Arasında Yer Aldığı 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı
5 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, Korkut Ata Film Festivali’nde Yönetmenleri ve Sanatseverleri Buluşturuyor
4 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinin Kapanış Oturumunda “Döngüsel Kampüs” Projesi Tanıtıldı
4 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Katkısıyla Üsküp’te Muhafazakârlığın Psikolojisi Tartışıldı
3 Kasım 2026 Erasmus Days Kapsamında Giden Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
2 Kasım 2026 Erasmusfest ile Uluslararası Kültürler Bir Araya Geldi
2 Kasım 2026 ‘Kültürel dışa açılma’ projesi, TEDA’da sıra yeni etaba geldi
2 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinde İklim Finansmanı ve Ticaret Ele Alındı
28 Ekim 2026 Avrupa’da Finale Kalan MİYLOW’a Türkiye’den Ödül
27 Ekim 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 6 Öğrenci Topluluğu MTKB Platformu’na Kabul Edildi
27 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi