TR EN

Haberler

Sertifikalı satış danışmanları

İTO ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin iş birliği sayesinde, 2. El Otomotiv Sektörü’nde sertifikalı satış danışmanlarının sayısı hızla artıyor. 2. El Otomotiv Satış Danışmanı Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan 30 kişi daha sertifikalarını aldılar.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de 2. el otomobil pazarı hızla gelişiyor. Bu gelişmenin sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi için, İTO 53 NO’lu Motorlu Taşıt Satış ve Servisi Meslek Komitesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi el ele verdi. İTO ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İşbirliği’nde hayata geçirilen 2. El Otomotiv Satış Danışmanı Eğitim Programı’nın ikincisi tamamlandı. Program kapsamında eğitim gören 30 satış danışmanı, törenle sertifikalarını aldı. Böylece eğitimli 2. El otomotiv satış danışmanı sayısı 52’ye yükseldi.

Katılımcılara; 48 saat teorik, 6 saat uygulama olmak üzere toplamda 54 saat benzinli-dizel ve yeni nesil araçlar, araçlardaki elektrik ve elektronik sistemler, 2. el araçta ekspertiz, iletişim teknikleri, satış ve pazarlama becerileri,  satış sonrası işlemler, satış işlemlerinin yönetilmesi, hukuki bilgiler ile iş sağlığı ve güvenliği dersleri verildi.

İTO 53. Komite Başkanı Alp GÜLEN, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, İTO yönetimine programa verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, “Türkiye’de yılda 2.5-3 milyon araç el değiştiriyor. Türkiye’ye Dubai kökenli bir grup sektöre yatırım için geldi. Buradan sertifika alanlar piyasada son derece tutulacaklar. El üstünde olacaklar” dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme Koordinatörü Doç. Dr. Cihad Demirli ise sektörde büyük eksiliği hissedilen fakat daha önce hiç temas edilmemiş bu alanda eğitim vererek, ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti; “Bu programın da hayata geçirilmesinde gerek kararlılığıyla gerekse de finansal desteğiyle bizleri yalnız bırakmayan; İTO yönetimine, üniversitemiz karar alıcılarına ve 53. Komite’ye teşekkür ederim” diye konuştu.

Sektörde oldukça ses getiren 2. El Otomotiv Satış Danışmanı Eğitim Programı, yakın zamanda yeni katılımcılarıyla tekrar edilecek. Bütçesi İTO tarafından karşılanan program katılımcılara ücretsiz olarak sunuluyor.


DİĞER Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Paydaşları Arasında Yer Aldığı 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı
5 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, Korkut Ata Film Festivali’nde Yönetmenleri ve Sanatseverleri Buluşturuyor
4 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinin Kapanış Oturumunda “Döngüsel Kampüs” Projesi Tanıtıldı
4 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Katkısıyla Üsküp’te Muhafazakârlığın Psikolojisi Tartışıldı
3 Kasım 2026 Erasmus Days Kapsamında Giden Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
2 Kasım 2026 Erasmusfest ile Uluslararası Kültürler Bir Araya Geldi
2 Kasım 2026 ‘Kültürel dışa açılma’ projesi, TEDA’da sıra yeni etaba geldi
2 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinde İklim Finansmanı ve Ticaret Ele Alındı
28 Ekim 2026 Avrupa’da Finale Kalan MİYLOW’a Türkiye’den Ödül
27 Ekim 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 6 Öğrenci Topluluğu MTKB Platformu’na Kabul Edildi
27 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi