TR EN

Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Sivil Havacılık Günü’nde Tarihi Organizasyon

Binlerce öğrenci buluştu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu, Türkiye’de üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen ilk ve en büyük organizasyona imza attı. Türkiye’nin havacılık alanında faaliyet gösteren dev firmaları, Sivil Havacılık Festivali kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Türkiye’nin her yerinden gelen binlerce öğrenci ile bir araya geldi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi, Sivil Havacılık Günü olarak kutlanan 7 Aralık 2016 günü, Türkiye’de bir öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen en büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. Bir tam gün süren Sivil Havacılık Festivali, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu tarafından, İTO, üniversite ve Kariyer Merkezi (KAMER) ortaklığıyla binlerce öğrenciyi, sektörün dev firmaları ile buluşturdu.

Devler katıldı

Sivil Havacılık Festivalinde, sektörde faaliyet gösteren firmalar ve uçuş okulları, öğrenciler ve akademisyenleri bir araya getirdi. Festivale, havacılık alanında lisans ve lisansüstü eğitim alan Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden öğrenciler, lise öğrencileri, THY, Sun Express, Havadayız, İstanbul Aviation Academy, TOP Air gibi alanlarında sektörün önemli oyuncuları katıldı. Festivale katılan öğrenci sayısı, önceden kayıt yaptıran 2 bin kişiyi de aştı.

Neler yapıldı

Sivil Havacılık Festivali kapsamında sektörde faaliyet gösteren firmalar ile uçuş okulları, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesinde stant açtı. Festival alanında yerini alan drone (insansız hava aracı) ithalatçısı firmalar, öğrencilerin gün boyu ürünlerini denemesini sağladı, yapılan gösteriler ilgiyle izlendi.

Program kapsamında konferanslar da düzenlendi. THY’den pilot şefi Feyza Sofu ve Sun Experss’ten de pilot Serdar Altunok, öğrencilere sektördeki gelişmeleri anlattı, Pilotluk eğitimi almayı düşünen öğrencileri, konuşmacıları ilgiyle dinledi.

Festivale katılan gençler, uçuş okullarının stantlarına yoğun ilgi gösterdi.

‘’Öğrenciler sektörle buluştu’’

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu’nun düzenlediği festivalin açılışında konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, bu tür organizasyonların öğrencilerin tecrübe kazanması için önemli olduğuna dikkat çekerek, ‘’Biz akademik eğitim ve öğretimin yanında öğrenci toplulukları yoluyla öğrencilerimizin bilgi birikim ve tecrübelerini artırmayı da hedefliyoruz.

Akademik bilgilerini piyasadaki gelişmelerle eşleştirmek için konuştuğumuz, düşündüğümüz ve gerçekleştirdiğimiz festivallerden bir tanesini birlikte yapıyoruz. Sivil Havacılık Topluluğu’yla organize ettiğimiz bu festivalde, sektördeki paydaşları bir araya getirmeyi ve bir farkındalık yaratarak lisans öğrencilerimizin sektörle iş birliği yapmalarını arzu ettik. Bugün Dünya Sivil Havacılık Günü. Bunu da kutlamış olduk. Emeği geçen herkes teşekkür ederim’’ dedi.

‘’Öğrencilere desteğimiz sürecek’’

Sivil Havacılık Festivali’ne katılan ve açılışta bir de konuşma yapan İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanvekili Hasan Erkesim ise, İTO Başkanı Ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Çağlar’ın selamını ileterek başladığı sözlerini, ‘’Değerli Başkanımız burada bulunmayı özellikle arzu ediyordu. Kendisi Başbakanımızla birlikte Rusya ziyaretinde olduğu için katılamadı. Biz İTO Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti olarak yaptığınız güzel çalışmaların her zaman arkasında olduk. Her zaman destekledik. Yapacağınız bu tür etkinliklere bundan sonra da her türlü desteği sağlayacağız. Sivili Havacılık Topluluğu’nun başta şimdi ve eski başkanları olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Muazzam bir etkinliğe imza attınız. Neredeyse ufak çaplı bir fuar gibi olmuş burası. Etkinliği destekleyen firmalarımıza da teşekkür ediyorum’’ cümleleriyle tamamladı.

DİĞER Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Paydaşları Arasında Yer Aldığı 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı
5 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, Korkut Ata Film Festivali’nde Yönetmenleri ve Sanatseverleri Buluşturuyor
4 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinin Kapanış Oturumunda “Döngüsel Kampüs” Projesi Tanıtıldı
4 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Katkısıyla Üsküp’te Muhafazakârlığın Psikolojisi Tartışıldı
3 Kasım 2026 Erasmus Days Kapsamında Giden Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
2 Kasım 2026 Erasmusfest ile Uluslararası Kültürler Bir Araya Geldi
2 Kasım 2026 ‘Kültürel dışa açılma’ projesi, TEDA’da sıra yeni etaba geldi
2 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinde İklim Finansmanı ve Ticaret Ele Alındı
28 Ekim 2026 Avrupa’da Finale Kalan MİYLOW’a Türkiye’den Ödül
27 Ekim 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 6 Öğrenci Topluluğu MTKB Platformu’na Kabul Edildi
27 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi