Hukuk, Psikoloji ve Sosyoloji Topluluğu tarafından “Toplumsal Temelli Kadına Şiddet” paneli gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Avukat Kezban Hatemi, Doç. Dr. Mustafa Poyraz ve Öğr. Gör. Duygu Buğa katıldı. Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen panelde konuşmacılar kadına şiddeti hukuksal, psikolojik ve sosyolojik açıdan değerlendirdi.
Doç. Dr. Mustafa Poyraz, konuşmasında kadının toplum içindeki konumunun oldukça önemli olduğunu, kadınların sadece evde çocuk bakmakla yükümlü olmadıklarını ve iş hayatında da önemli konumlarda yer alabileceklerini söyledi. Kadınların toplumdaki, iş hayatındaki önemini anlayabilmek, toplumsal ön yargılardan ve cinsiyet ayrımcılığından vazgeçmek gerektiğini söyledi.
Avukat Kezban Hatemi, şiddetin suç olduğunu ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek gerektiğini söyledi. Kız ve erkek çocuğu ayrımının çok yapıldığını ve bu ayrımın birçok olumsuz sonuç meydana getirdiğini söyledi.
Erkek adam ağlamaz, sen kızsın otur bakayım, kızını dövmeyen dizini döver gibi toplumsal kalıplardan ve ön yargılardan kurtulmak gerektiğini söyledi.
Öğr. Gör. Duygu Buğa, konuşmasında şiddeti meşru karşılamamak gerektiğini ve mücadele etmek gerektiğini söyledi. Toplumda şiddetin varlığının önemli etkilerinden birinin şiddete maruz kalan bireyin bu durumu kabul etmesi, şiddet uygulayan kişinin ise bu durumu meşru görmesi ve şiddet uygulayanın bundan güç alması olarak değerlendirdi.
Panel kapsamında sokak röportajları ve anket çalışmaları sunularak sahada elde edilen veriler katılımcılara paylaşıldı. Toplulukların konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesiyle panel sona erdi.


