Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, Bankacılık ve Finans Kulübü’nün
13 Aralık 2012, Perşembe
günü Sütlüce Kampüsü’nde düzenlediği konferansa konuk oldu.
Üstay, Türkiye’nin üçüncü çeyrek ekonomik verilerine ilişkin olarak şu değerlendirmeleri yaptı: "Son dönemde açıklanan rakamlar bizim için çok endişe verici ve aksiyon alınmasını gerektirecek rakamlar değil.
2013
’te Merkez Bankası’nın iç talebi artırıcı tedbirler alınması gerektiğini düşünüyorum."
Gülcan Üstay, bu yılın sonu için büyüme öngörülerinin yüzde 3 olduğunu belirterek, enflasyon tahminlerini ise yüzde 9 civarı olduğunu söyledi. Üstay daha sonra şunları açıkladı: “Cari açık rakamı olarak da yüzde 7,2 şeklinde bir öngörümüz var. Bizim için önemli olan bundan sonra
2013
yılı için yaşanacak gelişmeler ve Türkiye’nin performansını
2013
’te devam ettirip ettiremeyeceği ve cari açık seviyesinin yüzde 7’nin çok üstüne çıkıp çıkmayacağıdır. Önümüzdeki üç sene boyunca cari açığın Gayrısafî Yurtiçi Hâsıla'ya olan oranının genel dinamikler dâhilinde yüzde 7 oranının altına inebileceğini öngörmüyoruz. Gerektiği zaman biz de hedeflerimizi revize edebiliyoruz. Sürekli olarak gelişmeleri takip ediyoruz.”
Öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük ilgi gören konferansın sonunda kulüp başkanı plaket takdiminde bulunarak teşekkürlerini iletti.
Konferanstan bazı kareler…


