TR EN

Etkinlikler

Tarih:
Saat:
Yer:

Afrika Ekonomisinin Temel Taşları (G. Afrika Örneği)

İstanbul Ticaret Üniversitesi Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği  “Afrika Dersleri” başladı.

Üniversitemiz Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ilki Ekim ayında düzenlenen “Afrika Dersleri” seminer dizisinin ikincisi 12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat: 14.00’te üniversitemizin Sütlüce yerleşkesi B-105 salonunda gerçekleşecektir. “Afrika Ekonomisi’nin Temel Taşları-Güney Afrika Örneği” başlıklı seminerde Abdulkadir Wahab Aman konuşmacı olarak yer alacaktır.

Afrika kıtasında kısa zamanda gerçekleşen ekonomik büyümenin dinamikleri ve yerel piyasa şartlarının inceleneceği bu seminer vesilesiyle, Güney Afrika örneğinden hareketle üretim ve küresel ticaret olanaklarıyla ilgili de önemli bilgiler elde edilecek. Program, Afrika’daki ekonomik hareketliliğin sosyal, kültürel ve politik olgularla ilişkisini anlama çabasına katkı yapacaktır. 

Afrika Dersleri programı kapsamında, Türkiye’de lisansüstü çalışmalar yapan Afrikalı öğrenciler Afrika tarihi, Afrika’nın dini ve kültürel jeopolitiği, ekonomisinin temel dinamikleri, siyasal sistemler konusundaki algılar ve pratikler, doğal kaynakları, gıda, güvenlik, su ve sağlık sorunları gibi alanlarda sunumlar gerçekleştirecek. Ayrıca, bu sunumlar, işlenecek konulara dair kısa metrajlı belgesellerin gösterimi ile de renklendirilecek. İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin desteğiyle ve teknik yardımıyla hazırlanacak belgeseller, bölgeden elimize ulaşan görsellerle sunum içeriklerini destekler mahiyette olacak.

 

Bir seminerler dizisi olan bu programla, Afrika’yı Afrikalıların gözünden ve yine onların sunumuyla tanıma ve anlama fırsatının elde edilmesi hedeflenmektedir. Bu şekilde, Afrika’yı yalnızca Batılı akademisyenler ve yazarların gözünden tanımak zorunda kalan akademisyen ve araştırmacılara, çok daha somut verilere ulaşabilecekleri bir alternatif sunulabilecek. 2014-2015 öğretim yılı boyunca her ay gerçekleşecek seminerlerin, üniversitemiz öğrencilerinin ve konuya ilgi gösteren araştırmacıların Afrika’yı tanıma, anlama ve bağlamındaki çabalarına katkı yapması amaçlanmaktadır.

Afrika Dersleri Seminerleri


Seminer Adı


Konuşmacı


Tarih


1

 Afrika’ya Genel Bakış

Ali Farah, İbrahim Mulushewa Estete

22 Ekim 2014

2

Afrika Ekonomisinin Temel Taşları (Güney Afrika Örneği)

Abdulkadir Wahap Aman 

12 Kasım 2014

3

Afrika’da Su Ve Su Problemi

Sead Ahmed

17 Aralık 2014

4

 Afrika’da Temel Sağlık Problemleri (Kenya Örneği)

Hamisi Mwarindano Mraja

11 Şubat 2015

5

Afrika’da İnsan Ticareti

Ali Farah

11 Mart 2015

6

Afrika’da Yer Altı Kaynakları (Gana Örneği)

Suleyman Salıa

15 Nisan 2015

7

Batı Afrika’da Demokrasi

Victor Kamara

13 Mayıs 2015

8

Afrika Yerüstü Zenginlikleri (Hartum Bölgesi Örneği)

Musallam Muhammed

10 Haziran 2015


 

DİĞER Etkinlikler

Farkındalık Empati Semineri
2 Kasım 2026 Orhun Seminerleri 3 – Akademik Deneyim Paylaşımları
26 Ekim 2026 Orhun Seminerleri 2 – Öğrenci Buluşmaları
22 Ekim 2026 Dijital Proje ve Şantiye Yönetimi
21 Ekim 2026 Değişim Programları Koordinatörlüğü Yeni Yüz Açılışı
19 Ekim 2026 Meme Sağlığı ve Meme Kanseri Farkındalığı Semineri
19 Ekim 2026 Medeni, Borçlar ve Ticaret Kanunları’nın Kabulü’nün 100. Yılında Uluslararası Türk-İsviçre Borçlar ve Şirketler Hukuku Kongresi
13 Ekim 2026 Erasmus Fest
13 Ekim 2026 Orhun Seminerleri 1 – Eğiticilerin Eğitimi
13 Ekim 2026 Erasmus+ Giden Öğrenci Oryantasyon Toplantısı 2026-2027 Bahar Dönemi
12 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi