TR EN

Haberler

Üniversitemize Avrupa Birliğinden Jean Monnet Kürsüsü

Avrupa Birliği her yıl yapılan başvurularla AB politikalarının yükseköğretimde uzmanlık seviyesinin arttırılması, bu alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Jean Monnet Modülü ve Jean Monnet Kürsüleri kuruluşuna destek vermektedir. Bu yıl yapılan başvurular çerçevesinde üniversitemizden Doç. Dr. Oğuz Demir “Döngüsel Ekonomi ve AB Sanayi Politikaları” alanındaki başvurusuyla destek almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında 3 yıl boyunca kuruşacak Jean Monnet kürsüsünde döngüsel ekonomi ve AB sanayi politikaları ile ilgili araştırma ve eğitim faaliyetleri yürütülecektir. Kürsüde ilk etapta Doç. Dr. Oğuz Demir ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp ve Sanayi ve Teknoloji Politikaları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sabri Öz çalışmaları yürütecektir.

Proje kapsamında lisans ve yüksek lisans dersleri, yaz ve kış okulları organize edilecek, yayın ve araştırma faaliyetleri yürütülecektir.

DİĞER Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Paydaşları Arasında Yer Aldığı 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı
5 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, Korkut Ata Film Festivali’nde Yönetmenleri ve Sanatseverleri Buluşturuyor
4 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinin Kapanış Oturumunda “Döngüsel Kampüs” Projesi Tanıtıldı
4 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Katkısıyla Üsküp’te Muhafazakârlığın Psikolojisi Tartışıldı
3 Kasım 2026 Erasmus Days Kapsamında Giden Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
2 Kasım 2026 Erasmusfest ile Uluslararası Kültürler Bir Araya Geldi
2 Kasım 2026 ‘Kültürel dışa açılma’ projesi, TEDA’da sıra yeni etaba geldi
2 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinde İklim Finansmanı ve Ticaret Ele Alındı
28 Ekim 2026 Avrupa’da Finale Kalan MİYLOW’a Türkiye’den Ödül
27 Ekim 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 6 Öğrenci Topluluğu MTKB Platformu’na Kabul Edildi
27 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi