İstanbul Ticaret Üniversitesi Sivil Savunma Kulübü, üniversitenin idari personeliyle birlikte Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün organize ettiği Doğal Afetlerde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi’ne katıldı.
12 kişilik ekibin bir hafta süreyle katıldığı eğitimlerde; enkaza giriş teknikleri, arama kurtarma aletlerinin kullanımı, ip bağlama teknikleri, dağda arama kurtarma, dağ yürüyüşü, suda arama kurtarma ve trafik kazasında arama kurtarma eğitimleri verildi. Eğitimlerin sonunda uygulamalı gece tatbikatı düzenlendi.
Sekizi Sivil Savunma Kulübü üyesi öğrencilerden oluşan ekip, aldığı eğitimlerin ardından Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü onaylı kurs katılım belgesi almaya hak kazandı.
Eğitimden bazı kareler…
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)