TR EN

Haberler, Toplumsal Katkı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İş Birliği Adımları

Üniversitemiz heyeti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede aile danışmanlığı, sosyal hizmet ve yaşam boyu eğitim alanlarında ortak projeler geliştirilmesi değerlendirildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi heyeti, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak’ı ziyaret etti. Ziyarette üniversitemizi temsilen Rektör Prof. Dr. Necip Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Parlar, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Metin Özyürek ve Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Güllü Buzunoğlu yer aldı. Gerçekleştirilen toplantıda, üniversitemizin sosyal hizmet alanındaki akademik birikimi ve kamu kurumlarıyla yürüttüğü iş birlikleri çerçevesinde, Bakanlık ile yürütülebilecek eğitim, araştırma ve uygulama temelli projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

ÇOK YÖNLÜ İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Heyet, üniversitenin aile danışmanlığı, sosyal hizmet, psikoloji, iletişim, yaşam boyu eğitim ve uygulamalı araştırmalar alanındaki yetkinliğini aktararak, bu alanlarda Bakanlıkla geliştirilebilecek çok yönlü iş birliği imkânlarına dair öneriler sundu.

TOPLUMSAL KATKI ODAKLI PROJELER

Toplantıda, ailenin güçlendirilmesi temelli ulusal ve uluslararası projeler, gençlerin sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılımı, saha temelli uygulamalar, ortak eğitim programları ve veri temelli akademik iş birlikleri gibi başlıklar gündeme geldi. Üniversitemizin kamu yararına yönelik çalışmalarla toplumsal katkı sağlama misyonu çerçevesinde, Bakanlıkla ortak projeler yürütmeye hazır olduğu ifade edildi.

KARŞILIKLI MEMNUNİYET VE GELECEK PLANLARI

Bir dönem üniversitemizde ders vermiş ve değerli akademik etkinliklerde bulunmuş olan Bakan Yardımcısı Dr. Madak, üniversitemiz tarafından sunulan önerileri memnuniyetle karşıladığını belirtti. Dr. Madak, kamu kurumları ve üniversiteler arasında kurulacak güçlü iş birliklerinin, özellikle aile yapısının korunması ve sosyal hizmetlerin niteliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

STRATEJİK ORTAKLIK HEDEFİ

Görüşmenin sonunda, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında eğitim, danışmanlık, saha çalışmaları ve araştırma gibi alanlarda sürdürülebilir ve stratejik bir iş birliği geliştirilmesi yönünde karşılıklı irade ortaya kondu. Önümüzdeki dönemde bu çerçevede somut projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

DİĞER Haberler, Toplumsal Katkı

Üniversitemiz Akademisyenleri Özbekistan’da Ders Verme Hareketliliği Gerçekleştirdi!
10 Temmuz 2026 15 Temmuz’un 10. Yılında Millî İrade İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Konuşuldu
10 Temmuz 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Özen Grup’tan Gıda Perakendesine Akademik Katkı
8 Temmuz 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Kalite Güvencesinde Büyük Başarı
8 Temmuz 2026 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimleri Tamamlandı
2 Temmuz 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencisi Fotoğraf Yarışmasında Üçüncü Oldu
2 Temmuz 2026 STAR’dan İşletme Fakültesi Bölümlerine Akreditasyon Ziyareti
1 Temmuz 2026 Üniversitemizde 2025 Yıl Sonu Stratejik Plan İzleme Çalıştayı Gerçekleştirildi
25 Haziran 2026 İletişim Fakültesi Mezunları Deneyimlerini Öğrencilerle Paylaştı
25 Haziran 2026 Mahallenin Geleceğini Tasarladılar, Mesleğe Baretleriyle Adım Attılar
24 Haziran 2026
×
WhatsApp