TR EN

Haberler

Değişim Programı Öğrencileri Üniversitemizde Bahara Oryantasyonla Başladı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, bahar döneminde kampüse katılan değişim programı öğrencileri akademik bilgilendirme, kültürel deneyim ve sosyal uyum odaklı iki günlük programla karşıladı; öğrenciler üniversite yaşamına güvenli ve planlı bir başlangıç yaptı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde Erasmus+ ve Orhun Değişim Programları kapsamında kampüse gelen değişim programı öğrencileri iki gün süren kapsamlı bir oryantasyon programıyla karşıladı. 13 ülkeden gelen öğrenciler, akademik süreçlerden sosyal yaşama kadar uzanan bilgilendirme ve etkileşim odaklı etkinliklerle yeni dönemlerine bilinçli ve güvenli bir başlangıç yaptı.

TÜRK DÜNYASIYLA AKADEMİK BAĞLAR GÜÇLENİYOR

Bu yıl ilk kez aktif olarak uygulanan Orhun Değişim Programı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi, Türk dünyası üniversiteleri arasındaki akademik iş birliği ağının yeni bir parçası haline geldi. Program kapsamında 2025-26 akademik döneminde ikinci defa Orhun Değişim Programı öğrencilerinin kabul edilmesiyle kampüsteki kültürel çeşitlilik genişlerken, uluslararasılaşma vizyonu da somut bir aşamaya taşındı.

Fransa, Almanya, İspanya ve Kazakistan başta olmak üzere farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin bir araya gelmesi, yalnızca eğitim değil kültür paylaşımını da merkeze alan çok boyutlu bir öğrenme ortamı oluşturdu.

İLK GÜN: AKADEMİK YAŞAMA ADIM ADIM UYUM

Sâdâbâd Kampüsü Sütlüce’de başlayan program, Değişim Programları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Elif Nuray Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başladı. Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım, değişim programı öğrencileri öğrencilerin akademik ortama kattığı kültürel zenginliğin önemine dikkat çekerek öğrencilerin hem eğitim hem sosyal hayatlarında aktif rol almalarını teşvik etti.

Programın devamında öğrencilere; akademik takvim ve ders seçimi süreçleri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) kullanımı, kampüs hizmetleri, ikamet izni işlemleri ve İstanbul’da günlük yaşam başlıklarında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca öğrenci kulüpleri tanıtılarak üniversitenin sosyal yapısı hakkında detaylı bir perspektif sunuldu. Gün içinde gerçekleştirilen tanışma etkinlikleri ve kampüs turu sayesinde öğrenciler derslikleri, kütüphaneyi ve sosyal alanları yerinde tanıma fırsatı buldu.

İKİNCİ GÜN: KÜLTÜREL DENEYİM VE ETKİLEŞİM

Oryantasyonun ikinci günü Ahi Çelebi Kampüsü Eminönü’nde gerçekleştirildi. Geleneksel Türk kahvaltısı ile başlayan program, öğrenciler için hem kültürel bir deneyim hem de sosyal kaynaşma ortamı sundu. Kampüs turunun ardından düzenlenen Kahoot bilgi yarışması, öğrencilerin Türkiye ve üniversite hakkında öğrendiklerini eğlenceli bir şekilde pekiştirmesine imkân tanıdı.

BUDDY PROGRAMI İLE HIZLI UYUM

İki gün boyunca öğrenciler, İstanbul Ticaret Üniversitesi Buddy Programı kapsamında gönüllü Türk öğrencilerle eşleştirildi. Bu uygulama sayesinde değişim programı öğrencilerinin akademik ve sosyal hayata daha hızlı adapte olması hedeflendi. Program, üniversite logolu hatıra hediyelerinin takdimiyle tamamlandı.

KÜLTÜRLERARASI ETKİLEŞİMLE GÜÇLÜ BAŞLANGIÇ

Gerçekleştirilen oryantasyon programı, öğrencilerin yalnızca üniversiteye değil aynı zamanda İstanbul’a ve Türkiye’ye uyum sağlamasını kolaylaştıran bütüncül bir başlangıç sundu. Akademik bilgilendirme ile sosyal etkileşimi bir araya getiren süreç, paylaşım ve dayanışma temelli uluslararası kampüs kültürünün gelişmesine katkı sağladı.

DİĞER Haberler

Mimarlık Bölümü’nden Yeşilay Haftasında Anlamlı Adım
21 Nisan 2026 Uluslararası Diplomasi Okulu Üniversitemizde Başladı
21 Nisan 2026 Rektörümüz Prof. Dr. Necip Şimşek, Orhun Değişim Programı Öğrencileri ve Akademisyenlerle Bir Araya Geldi
21 Nisan 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2026 EUA Konferansı’nda Uluslararası İş Birliklerini Güçlendirdi
20 Nisan 2026 Dijital Medya ve Yapay Zekâ Çağında Telif Hakları Kapsamlı Şekilde Ele Alındı
17 Nisan 2026 Üniversitemizde Düzenlenen GGT’26’da Genç Zihinler Geleceği Konuştu
15 Nisan 2026 Üniversitemiz Ev Sahipliğinde DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Toplandı
10 Nisan 2026 Türkiye–Somali İlişkileri İstanbul’da Çok Boyutlu Perspektifle Masaya Yatırıldı
9 Nisan 2026 Barista ve Servis Hizmetleri Eğitim Programı Mezunlarını Verdi
9 Nisan 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 25. Yıla Özel İki Önemli İş birliği
9 Nisan 2026
×
WhatsApp