İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

İsrail’in Gazze Saldırıları İle İlgili Açıklama

Masumiyet kavramının tüm insanlık için ortak bir bilinç olması gerektiğine inanıyoruz. Tüm dünyada toplumların, İsrail Devleti’nin akıl almaz şiddetine karşı düzenlediği protestoların, bunun bir ortak akıl ve vicdani kanaat olduğunu kanıtladığını da görüyoruz.

Gazze’de insanların en doğal ihtiyaçlarına erişim haklarının engellenmesi ve masum insanların bombalar ile yok edilmesi aklın almayacağı büyük bir trajedidir ve asla kabul edilemez. İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik orantısız şiddetinin bir soykırıma dönüştüğüne tanık oluyoruz.

Birleşmiş Milletler’in kararları başta olmak üzere, Doğudan Batıya, Güneyden Kuzeye tüm insanlığın bu konuda aynı yöne bakıyor olmasının bir ümit ışığı yaktığına inanmak istiyoruz.

Tüm bunlardan dolayı, İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik şiddetini lanetliyor, kalıcı barış için atılan tüm adımları desteklediğimizi ilan ediyoruz.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Senatosu

Announcement Regarding Israel’s Attacks On Gaza

17 October 2023

As the Senate of İstanbul Ticaret University, we believe that the concept of innocence should be a commonly shared conscience by humanity. We also witness the protests conducted by communities accross the world against the State of Israel’s unspeakable acts of violence, as a proof of common sense and conscience.

The prevention of access to most basic rights and the bombing and raid of innocent people of Gaza are both a great tragedy and incomprehensible. We witness the State of  Israel’s asymmetric violence against the people of Gaza as a step towards genocide.

We want to believe that the decisions of international organizations; in particular the United Nations, will not only ensure that all people will look to the same direction but also light the candle of hope among humanity, ranging across from the East to the West, from the South to the North.

With respect to these, we condemn the State of Israel’s acts of violence perpetuated against Gaza, and strongly support the efforts taken for establishing permanent peace in the region.

The Senate of İstanbul Ticaret University

بيان حول هجمات إسرائيل على غزة

17 أكتوبر 2023

نحن كجامعة اسطنبول التجارية نؤمن بأن مفهوم البراءة ينبغي أن يكون وعيا مشتركا للبشرية جمعاء. ونرى أيضًا أن الاحتجاجات التي نظمتها المجتمعات في جميع أنحاء العالم ضد العنف المريع الذي تمارسه إسرائيل تثبت لنا انها عبارة عن العقل المشترك والاقتناع الضميري.

إن إنكار حق الناس في الوصول إلى احتياجاتهم الطبيعية في غزة وتدمير الأبرياء بالقنابل هو مأساة لا يمكن تصورها وغير مقبولة نهائيا. إننا نشهد أن العنف الغير متناسب الذي تمارسه إسرائيل ضد غزة قد تحول إلى إبادة جماعية.

ونؤمن بأن البشرية جمعاء، من الشرق إلى الغرب، ومن الجنوب إلى الشمال، تنظر في الاتجاه نفسه بشأن هذه القضية، وفي مقدمته قرارات الأمم المتحدة التي تشكل بصيص أمل.

ولهذا، فإننا ندين العنف الذي تمارسه إسرائيل ضد غزة، ونعلن أننا نؤيد جميع الخطوات المتخذة من أجل السلام الدائم.

مجلس جامعة اسطنبول التجارة