TR EN

Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 7. Ar-Ge ve İnovasyon Zirve ve Fuarı’nda Projeleriyle Yer Aldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi standıyla katıldığı 7. Ar-Ge ve İnovasyon Zirve ve Fuarı’nda Ar-Ge odaklı projelerini sektör temsilcileri ve yatırımcılarla buluşturdu. Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. İsrafil Kuralay’ın açılış konuşmasıyla katıldığı, yüksek katma değerli üretim ve Ar-Ge’nin ticarileşmesine yönelik güçlü mesajlar verilen fuarda, öğrencilerimizin projeleri yoğun ilgi gördü.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen buluşmalarından 7. Ar-Ge ve İnovasyon Zirve ve Fuarı’na Teknoloji Transfer Ofisi standıyla katılarak Ar-Ge odaklı projelerini sektör temsilcileri ve yatırımcılarla buluşturdu. 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Zirve, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ve Mimar Mühendisler Grubu iş birliğiyle düzenlenirken; savunma sanayiinden biyoteknolojiye, oyun ekonomisinden enerji dönüşümüne uzanan geniş başlıklar altında akademi, kamu ve özel sektör temsilcilerini aynı platformda bir araya getirdi ve fuar boyunca geleceğin teknoloji yatırımları ile Ar-Ge temelli çözüm önerileri paylaşıldı.

KURDELEYİ BAKAN KACIR KESTİ

Etkinliğin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından gerçekleştirilirken, törene Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. İsrafil Kuralay, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihat Vardan, YÖKAK Üyesi ve YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğretim üyemiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Genel Müdürü Önder Kul, Mimar Mühendisler Grubu Genel Başkanı Yavuz Sarı ve protokol üyeleri katıldı.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİM VURGUSU

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Kuralay, Ar-Ge ve inovasyonun yalnızca üretim değil, aynı zamanda ticarileşme süreciyle anlam kazandığını vurgulayarak, yüksek katma değerli üretimin Türkiye’nin kalkınma sürecinde stratejik bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında teknolojinin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda toplumsal ve etik sorumluluk boyutuyla da ele alınması gerektiğini ifade eden Dr. Kuralay, mühendis ve mimarlara çevre, insan ve toplum açısından daha büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

ÜNİVERSİTEMİZ STANDI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Açılışın ardından Bakan Kacır, Dr. Kuralay, Vardan, Kul ve Prof. Dr. Ilıcalı üniversitemiz standını ziyaret etti. Ziyaret kapsamında TTO Koordinatör Yardımcısı Av. Safiye Soyupak, TTO Uzmanımız Ayşe Cengiz ve AB Projeleri Uzmanı Esin Ihlamur Arslan sürece ilişkin bilgi verirken; TÜBİTAK BİGG desteği alan Mekatronik Mühendisliği öğrencimiz Kutay Sarsılmaz ile mezunumuz Ahmet İlke projelerini tanıttı. Stand, üniversitenin teknoloji geliştirme ve girişimcilik alanındaki çalışmaları açısından ilgi odağı oldu.

MANYETİK LEVİTASYON PROJESİ DİKKAT ÇEKTİ

Standın öne çıkan projelerinden biri, öğrencimiz Sarsılmaz ve ekibi tarafından geliştirilen Manyetik Levitasyon Teknolojileri çalışması oldu. Projesi hakkında bilgi veren Sarsılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Projemizin ismi manyetik levitasyon teknolojileri. Bu teknolojiyi kullanarak ilk etapta tanıtım ürünleri üretmeyi planlıyoruz. Buradan elde ettiğimiz bilgi birikimiyle geleneksel konveyör sistemlerine entegrasyon hedefliyoruz. Projemizle TÜBİTAK Genç Girişimci Programı kapsamında yatırım desteği aldık. Ayrıca Teknopark İstanbul bünyesinde şirket kurulum sürecimizi başlattık. Resmi işlemleri tamamladığımızda Ar-Ge faaliyetlerimizi şirket çatısı altında sürdürmeyi planlıyoruz.”

TTO VE ÖĞRENCİ EKİPLERİ FUARDA AKTİF ROL ÜSTLENDİ

Fuarda ayrıca elektrikli araç üreten öğrenci ekibimiz Pulsar Team adına Başkan Osman Bilici ve ekip arkadaşı Mısra Baran da yer alarak projeler ve girişimcilik süreçleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Stand, öğrenci projelerinin sanayiyle buluştuğu verimli bir iletişim noktası oldu.

DİĞER Haberler

12 Ocak 2026
BAP Koordinasyon Birimi 2025’te Faaliyetlerine Başladı, Beş Proje Destekleniyor 8 Ocak 2026
İngilizce Hazırlık Okulu’nda Dil Becerileri Sahneye Taşındı 7 Ocak 2026
2025 YÖK İzleme ve Değerlendirme Raporu Yayımlandı 2 Ocak 2026
Bilgisayar Programcılığı Programımız MEDEK Akreditasyonu ile Kalitesini Tescilledi 2 Ocak 2026
Üniversitemiz Karate Takımından Önemli Başarı 2 Ocak 2026
Ekolojik Tekstil Çalıştayı’ndan Kritik Uyarılar: “Mevcut Üretim ve Tüketim Modeli Sürdürülemez” 31 Aralık 2025
Sürdürülebilirlik Topluluğu’ndan SKA Pratik Haftası’nda Çifte Birincilik 31 Aralık 2025
EFAM Söyleşileri Başladı: Erken Kariyer Döneminde Bireysel Emekliliğin Önemi Ele Alındı 29 Aralık 2025
Öğrenci Toplulukları Akademik Danışmanları Toplantısı Gerçekleştirildi 26 Aralık 2025
Güz Dönemi Spor Turnuvası Centilmenlik ve Takım Ruhu ile Tamamlandı
×
WhatsApp Skip to content