TR EN

Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fas ve Nijerya’daki Üniversite Fuarlarında Yoğun İlgi Gördü

İstanbul Ticaret Üniversitesi, uluslararasılaşma stratejileri kapsamında Fas ve Nijerya’da düzenlenen Türk üniversiteleri fuarlarına katıldı. Fuarlarda özellikle mühendislik ve işletme bölümleri büyük ilgi görürken, üniversitenin İstanbul Ticaret Odası ile organik bağı ve sunduğu iş dünyası bağlantıları öğrenci adayları tarafından dikkat çekti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda şubat ayında Fas’ın Kazablanka ve Marakeş şehirlerinde, ayrıca Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenlenen Türk üniversiteleri fuarlarına katılım sağladı. İki ülkede toplam dört gün süren fuarlarda, özellikle Türkiye’de lisans ve lisansüstü eğitim almayı düşünen aday öğrencilerle bir araya gelindi.

MÜHENDİSLİK VE İŞLETME BÖLÜMLERİ İLGİ ODAĞI OLDU
Fuarlarda İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni Uluslararası Ofis personellerinden Uluslararası Öğrenci İletişimi Birimi Müdür Vekili Mesut Olgun ve Burak Duman temsil etti. Aday öğrenciler arasında en çok ilgi gören bölümler mühendislik ve işletme olurken, Üniversitenin İstanbul Ticaret Odası ile olan bağı, sunduğu geniş staj imkanları ve iş dünyasına erişim avantajları öğrenci adaylarının ilgisini çekti.

FASLI ÖĞRENCİLERDEN TÜRKİYE’YE BÜYÜK İLGİ
Fas’ta düzenlenen fuarın açılışı, Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç tarafından gerçekleştirildi. Büyükelçi Kılıç, üniversitemizin standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve başarı temennilerini iletti. Faslı öğrenci adaylarının Türkiye’ye olan ilgisi dikkat çekerken, uluslararası ofis yetkilileri, birçok adayın Türk dizileri ve filmleri izleyerek Türkçe öğrendiklerini ifade ettiğini kaydetti.

MERKEZİ LOKASYON VE İŞ DÜNYASI BAĞLANTILARI ETKİLEYİCİ BULUNDU
Üniversitemizin İstanbul’daki merkezi konumu, tarihi yarımadaya yakınlığı ve iş dünyasıyla olan güçlü bağları fuar ziyaretçileri tarafından dikkat çekici bulundu. Aday öğrenciler, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin sunduğu akademik ve kariyer fırsatlarını daha yakından tanıma imkânı buldu.

DİĞER Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Paydaşları Arasında Yer Aldığı 6. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı
5 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi, Korkut Ata Film Festivali’nde Yönetmenleri ve Sanatseverleri Buluşturuyor
4 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinin Kapanış Oturumunda “Döngüsel Kampüs” Projesi Tanıtıldı
4 Kasım 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesinin Katkısıyla Üsküp’te Muhafazakârlığın Psikolojisi Tartışıldı
3 Kasım 2026 Erasmus Days Kapsamında Giden Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi
2 Kasım 2026 Erasmusfest ile Uluslararası Kültürler Bir Araya Geldi
2 Kasım 2026 ‘Kültürel dışa açılma’ projesi, TEDA’da sıra yeni etaba geldi
2 Kasım 2026 COP31’e Doğru Webinar Serisinde İklim Finansmanı ve Ticaret Ele Alındı
28 Ekim 2026 Avrupa’da Finale Kalan MİYLOW’a Türkiye’den Ödül
27 Ekim 2026 İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden 6 Öğrenci Topluluğu MTKB Platformu’na Kabul Edildi
27 Ekim 2026
WhatsApp Memnuniyet Yönetim Sistemi